Kultura

Luka Brajnović – nepravedno zanemaren velikan hrvatske književnosti i novinarstva

U nedavno objavljenoj knjizi „Služiti istini“, koju je priredila Matilda Kolić-Stanić sakupljeni su publicistički tekstovi Luke Brajnovića, nepravedno zanemarenoga velikana hrvatske književnosti i novinarstva koji je velik dio život proveo u Španjolskoj.
20. ožujka 2017.

Predstavljen film "Varaždinska Regina angelorum"

Film je nastao u produkciji Udruge Prosoli – Sveta glazba i Real grupe d.o.o. te u koprodukciji Gradskog muzeja Varaždin i Obiteljske televizije Laudato.
18. ožujka 2017.

Druga slika hrvatskog kazališta ili izvan glavne struje

Kazališna večer posvećena novoj knjizi Sanje Nikčević ''Druga strana hrvatskog kazališta ili izvan glavne struje'' (DHK, 2016) održat će se u četvrtak, 9. ožujka u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Radi se o kazališnim kritikama i polemikama napisanim od 2003-2016. Ove prve zagovaraju kazalište koje volim a koje se nalaze na rubovima, a ove druge su reakcija na provokacije me iznervirale a koje su najčešće u glavnoj struji.
07. ožujka 2017.

Hrvati sudjelovali na najvećem australskom multikulturalnom festivalu

Pako Festa održava se od 1983. godine, a okuplja tisuće ljudi na uličnoj zabavi.
15. ožujka 2017.

Predstavljanje knjige ''Hrvatske heroine''

Predstavljanje knjige autorice Nevenke Nekić 'Hrvatske heroine', održano je u četvrtak 16. ožujka u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu.
17. ožujka 2017.

(VIDEO) Božanstvena komedija: Kulinarski show post i nemrs

Božanstvena komedija odličan je projekt Laudato TV-a koji okuplja nekolicinu mladih.
28. veljače 2017.

„Povratak izgubljenog sina“ – što je veći naš pad toliko je veće Božje milosrđe

Predstava „Povratak izgubljenog sina“, koju je u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati premijerno izvela dramska skupina Kulturnog centra Gradec iz Zagreba, podsjetila je sve prisutne kako je lijepo vratiti se nebeskom Ocu u Njegov zagrljaj milosti.
27. veljače 2017.

Mladi kipari Zagreba otvaraju izložbu u Stepinčevom muzeju

Četiri skulpture blaženog Alojzija Stepinca koje su u sklopu projekta Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije „Stepinac u rukama mladih kipara“ izradili Mladi kipari Zagreba, predstavit će se javnosti u ponedjeljak, 27. veljače u Muzeju bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu, s početkom u 19 sati.
27. veljače 2017.

'Dječji Kranjčić' predstavljen ministru znanosti, obrazovanja i sporta

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić', nacionalni natječaj za literarno i likovno stvaralaštvo protkano kršćanskim vrednotama učenika osnovnih škola – popularno zvan 'Dječji Kranjčić', predstavljen je u petak 24. veljače 2017. ministru znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Pavi Barišiću.
25. veljače 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 1101)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva