„Judita“ u izvedbi svjetskih glazbenika

Premijerno na Prvom programu HTV-a u 23 i 40 glazbena monodrama "Judita".

judita2.jpg
Objavljeno:
 
13.03.2012 00:00

Poslije New Yorka, Pariza, Barcelone i Vancouvera, glazbenu monodramu „Judita“ svjetski poznate muzikologinje Katarine Livljanić vidjet će prvi puta i naša javnost na Prvom programu HTV-a  u 23 i 40 koja je nastala prema spjevu "Judita" Marka Marulića.

Muzikologinja, pjevačica, profesorica na pariškoj Sorbonni i umjetnička voditeljica jednog od vodećh ansambala za srednjovjekovnu glazbu, Dialogosa, Katarina Livljanić autorica je libreta i glazbe Judite, a glazbenu monodramu ekranizirao je poznati  redatelj  videospotova  Radislav Jovanova Gonzo.

U izvedbi djela pridružuju joj se dvojica njemačkih glazbenika Albrecht Maurer i Norbert Rodenkrichen koji su samo za potrebe ovog projekta naučili svirati hrvatske tradicijske instrumente: liricu i dvojnice.

Video visokog estetskog učinka nastao je kao adaptacija predstave u režiji Sande Hržanić. Program je snimljen u crkvi svetog Donata u Zadru u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije i ansambla Dialogos.

Izvor: Laudato/HRT
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: