Gosti oduševljeni školom slikanja na Art weekendu u Zadru

Učiti slikati od vrhunskih akademskih slikara imaju priliku gosti Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Zadru i to na „Art weekendu“ u organizaciji toga hotela i galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato Corde“ koji se održava od petka, 27. do nedjelje, 29. rujna. Jedan od učenika je i Nizozemac Kees Veelensturf koji je oduševljen školom slikanja.

f36.JPG
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
27.09.2013 19:56

„Jako sam sretan, a istovremeno iznenađen, što imam prilike slikati u hotelu. Budući da dolazim iz Nizozemske, a volim biti u Hrvatskoj, odlučio sam naslikati zajedno hrvatsku šahovnicu i tulipane kao simbole tih dviju zemalja“, rekao nam je u razgovoru Kees.

Kako nam je otkrio, Hrvatska mu je drugi dom, jer ovdje provodi četiri mjeseca godišnje.

„Volim svoju zemlju, ali vaša je zemlja jednostavno predivna. Volim biti na vašim otocima i jednostavno sam sretan kad sam ovdje“, poručio je naš sugovornik.

Gosti Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Zadru imaju prilike slikati pod vodstvom poznatih hrvatskih umjetnika Nike Ančića, Vladimira Blažanovića, Josipa Botterija Dinija, Vladimira Meglića i Svebora Vidmara koji sudjeluju na likovnoj koloniji pod nazivom "Art weekend". Djela umjetnika bit će izložena na izložbi u hotelu u subotu, 28. rujna.

Fotogalerija
f33

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: