''Hrvatski sveci blaženici u našem narodu'' autora Ante Mamuše otvara se u Križevcima

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' otvara se nova postav putujuće izložbe ''Hrvatski sveci blaženici u našem narodu''.

markus.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
27.05.2016 10:47

Radi se o izložbi slika s likovima hrvatskih svetaca i blaženika koju je ove godine u tehnici akrilika na platnu izradio akademski slikar Anto Mamuša.

Izložba ''Hrvatski sveci blaženici u našem narodu'' bit će otvorena u četvrtak 26. svibnja u Križevcima u sklopu manifestacije 8. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Manifestacija će započeti u 18:30 sati u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane svečanošću otvorenja Dana u kojoj će sudjelovati obojica križevačkih župnika preč. Stjepan Soviček i vlč. Dražen Hladuvka.

Taj je dan posvećen sv. Marku Križevčaninu i molitveni će, književni i glazbeni program njemu u čast nakon otvorenja Dana izvesti članovi Udruge ''Dr. Stjepan Kranjčić''. Misno će slavlje u 19:00 sati predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.  Glazbeni obol euharistiji dat će zbor župe sv. Ane Križevci.

Nakon mise u Gradskoj će galeriji od 20:15 sati biti će održan program otvorenja izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

Uz križevačkoga gradonačelnika Branka Hrga, koprivničko-križevačkoga župana Darka Korena i ravnateljice Gradskoga muzeja u Križevcima Lane Okroša Rožić, na otvorenju će izložbe sudjelovati direktorica Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' iz Zagreba Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić te autor. U duhovno-glazbenom programu nastupit će dramski umjetnik Dubravko Sidor i Vokalni sastav ''Allegro''. Kroz program će voditi Tanja Baran, a izložbu će otvoriti mons. Vjekoslav Huzjak.

Izložba će biti otvorena do 13. lipnja 2016. godine.

Preuzmite katalog izložbe.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: