Otvorenje izložbe ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' Ivane Ćavar na zagrebačkoj Peščenici

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademske slikarice Ivane Ćavar otvara se 18. veljače 2018. u župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu.

Najava.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
07.02.2018 12:24

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato” i samostana bl. Augustina Kažotića, prve korizmene nedjelje i na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u nedjelju, 18. veljače 2018., u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" dominikanskog samostana, Ivanićgradska 71, na zagrebačkoj Peščenici, bit će otvorena izložba akademske slikarice Ivane Ćavar “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”.
 
Svečanost otvorenja započet će u 20:00 sati. U programu će uz autoricu sudjelovati prior fr. Zvonko Džankić, direktorica galerije i televizije “Laudato” Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković.
 
U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa Barun, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran.

Slike u tehnici ulja na platnu autorica je oblikovala za 9. Dane hrvatskih svetaca i blaženika koji se održavaju u Križevcima.
 
Izložbu prati sadržajan katalog. U njemu je stručnu analizu izloženih radova napisao likovni kritičar Špoljarić, objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih te su prikazani portreti svih naših proglašenih duhovnih velikana.
 
Nakon zatvaranja izložbe na Peščenici u Zagrebu, otvara se uoči blagdana zaštitnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi 11. svibnja 2018.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: