Otvaranje izložbe ''Kultura sjećanja''

Izložba pokazuje brojne fotografije, dokumente i pisana sjećanja te svjedoči što se ljudima događalo samo zbog izgovorene riječi, razgovora ili pjesme.

Untitled.jpg
Autor
HDPZ/Laudato/J.B.
Fotograf
HDPZ
Objavljeno:
 
20.06.2017 09:07
Hrvatsko društvo političkih zatvorenika organizira izložbu Kultura sjećanja, čije će se otvaranje održati u petak 23. lipnja 2017. u 19.00 sati u Galeriji ''Zvonimir'', Bauerova ulica 33 u Zagrebu.

Ovom izložbom želi se potaknuti na jače integriranje bolnih iskustava u ukupnu hrvatsku kulturu sjećanja, traži se suočavanje s poviješću kakva je bila. Također nastoji informirati, osobito mlade ljude, o nesrećama koje sa sobom nose diktature.
 
Kroz jugoslavenske istražne zatvore, logore i kaznionice od 1945. do 1990.  prošle su desetine tisuća ljudi.   Izložba pokazuje brojne fotografije, dokumente i pisana sjećanja te svjedoči o tome što se ljudima događalo samo zbog izgovorene riječi, razgovora ili pjesme. Također govori i o hrabrim pokušajima udruživanja i pružanja otpora jugoslavenskom komunističkom režimu.

Izložba će biti otvorena od 23. lipnja do 10.  srpnja svakim radnim danom od 10.00 do 18.00 sati.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: