Mlada umjetnica Eva Vukina dirnula svojom novom slikom

"Ova slika je moja molitva za Domovinu, za svijet"

11-(1).jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
30.03.2020 14:03

Mlada umjetnica Eva Vukina, koju smo na Laudato televiziji i portalu imali više puta priliku upoznati, na svom je Facebok profilu objavila prekrasno djelo vlastitog kista.

Potaknuta situacijom oko pandemije koronavirusa te nedavnim potresom na području Zagreba, Eva je naslikala Krista koji nosi odlomljeni dio zvonika zagrebačke katedrale poput svog križa, dok mu u tome pomažu liječnici. Na slici se još nalazi Djevica Marija s janjetom u ruci koje predstavlja Krista, poviše katedrale je lice blaženog Alojzija Stepinca, a Kristu se klanjaju zdravi i zaraženi.

- Ova slika je moja molitva za Domovinu, za svijet! Isuse, hvala što dopuštaš ovu patnju! Osjećam tugu i ponos, osjećam zajedništvo, osjećam Tebe, Tvoje korake koji ponovno prolaze Križni put. Djelimo Tvoju patnju. Nema straha jer idemo Tvojim putem, putem Spasenja. Hvala na našim Veronikama i Šimunima, hvala što Te možemo susrest živog, ovdje u ljudima, u bolesnima, u stradalima, previjati Ti rane, napajati te i tješiti - napisala je Vukina.

11.jpg

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: