Orkestar ansambla LADO 17. listopada u Lisinskom

Samostalni koncert Orkestra Ansambla LADO pod nazivom 'Hrvatska tradicijska glazbala i sastavi' održat će se u srijedu 17. listopada u maloj dvorani Lisinskog s početkom u 19.30 sati.

Orkestar-Ansambla-LADO-3.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
LADO
Objavljeno:
 
09.10.2018 13:01

Orkestar Ansambla LADO, koji sudjeluje na svim plesnim i vokalno-instrumentalnim koncertima Ansambla, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama, u proteklih deset godina održao je niz samostalnih cjelovečernjih koncerata s različitim programima i objavio tri nosača zvuka.

Sastavljen je od 14-ero glazbenika multiinstrumentalista, koji sviraju 80-tak tradicijskih glazbala, koja postoje i još se uvijek koriste u Hrvatskoj i u krajevima u kojima žive Hrvati.

- Samostalne, dobro uvježbane i energične izvedbe LADO-va Orkestra uvijek izazovu gromoglasan pljesak i veliko oduševljenje publike i sigurni smo da oni neće izostati ni ovoga puta. Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 17. listopada u Lisinskom - rekao je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Najbolji prikaz instrumenata može se pronaći u knjizi 'LADO – Hrvatska tradicijska glazbala i sastavi' prema kojoj je ovaj program i dobio ime. Riječ je o glazbenoj fotomonografiji u izdanju Školske knjige koju prate i četiri nosača zvuka s gotovo 130 glazbenih brojeva. Ovom izdanju nije zadaća samo prikazati sve mogućnosti glazbenika Ansambla LADO i njihova instrumentarija, već ima i važno obrazovno obilježje predstavljajući širem slušateljstvu jedan do sada slabo poznat, a neobično važan dio tradicijske kulture u Hrvata.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr.

Nakon ovog koncerta, Orkestar odlazi u Beč gdje će 25. listopada predstavljati hrvatsku kulturu na 14. festivalu hrvatske glazbe.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: