Pogledajte film o izvornoj slici Božjega milosrđa

Projekcija filma održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. u 20 sati u dvorani Vijenac (Kaptol 29a). Ulaz je besplatan.

film.jpg
Autor
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište/Laudato/M.P.
Fotograf
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište
Objavljeno:
 
20.06.2019 11:31

O 85. obljetnici nastanka izvorne slike Božjega milosrđa i uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u suradnji s Koordinacijom štovatelja Božjega Milosrđa organizira projekciju dokumentarnog filma ''Izvorna slika Božjega milosrđa. Neispričana priča o nepoznatom remek-djelu'', redatelja Daniela diSilve.

Projekcija filma održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. u 20 sati u dvorani Vijenac (Kaptol 29a). Ulaz je besplatan.

Najava filma: https://www.divinemercyfilm.com/

Izvorna slika Božjega milosrđa naslikana je 1934. godine u malom ateljeu u Vilniusu (Litva) u nazočnosti sv. Marije Faustine Kowalske. Dovršeno remek-djelo potom se mnogo puta premještalo. Utočište je nalazila u napuštenim crkvama i tajnim skrovištima i tako izbjegla zapljenu od strane Sovjetske vlasti. Nakon što je uspjela umaći svim pogibeljima, izvorna slika se čudesno, vratila kući u Vilnius. Prvi put u svojoj povijesti visi iznad glavnog oltara u svetištu Božjega milosrđa.

Film u Hrvatskoj distribuira vlč. Željko Rakošec, svećenik Vojnog ordinarijata i policijski kapelan u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj koji je za HKM rekao kako dokumentarni film prvi put prati povijest izvorne slike Božjega milosrđa.

- Govori o povijesti njenog nastanka, ‘nestanka’ i pronalaska, a sastoji se od šarolikog kolaža razgovora s povjesničarima, kardinalima, biskupima, redovnicima i umjetnicima' tumači vlč. Rakošec.

Film je nastao u produkciji nakladničke kuće Springtime Productions, a prijevod filma na hrvatski potpisuje Jelena Vuković.

Dokumentarni film ''Izvorna slika Božjega milosrđa'' dostupan je i može se naručiti elektroničkom poštom na adresi rakosec@gmail.com. Vlč. Rakošec naglašava kako se film neće prodavati, no preporučena donacija za podmirenje troškova iznosi 20 kn.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: