Policijska klapa Sv. Mihovil kod Gospe od Blagovijesti u Milni

Klapa sastavljena od policijskih službenika, pjevala je u petak 18. kolovoza u župi Gospe od Blagovijesti u Milni.

43894.jpg
Autor
IKA/Laudato/N.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.08.2017 17:44

U tamošnjoj crkvi Gospe od Blagosvijesti, klapa je animirala večernuj Svetu Misu koju je predslavio domaći župnik Tonči Kusanović.

Najavljujući nastup klape policijske uprave Splitsko-dalmatinske, milnarski župnik izrazio je dobrodošlicu pristiglim članovima klape, pojasnivši kako je njihov dolazak u tu bračku župu rezultat i dobre povezanosti s policijskim kapelanom PU splitsko-dalmatinske fra Žarkom Relotom.

Podsjetio je da je klapa Sv. Mihovil započela s radom 2009. godine te je nakon kratke stanke nastavila s nastupima 2015. godine. Poručio je da je ideja vodilja policijske klape približiti policiju građanima i građane policiji.

Poslije mise Sv. Mihovil je pred središnjim oltarom milnarske crkve nastupio s nekoliko izabranih pjesama.

Kratki klapski nastup otvorio je izvedbom pjesme ˝Presveta Bogorodice˝ kojom je na ovogodišnjem festivalu marijansko-duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj osvojio najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Riječ je o pjesmi koju je na tekst sv. Efrema Sirijskoga skladao član klape Ante Šipić. U zahvalnoj riječi milnarski dušobrižnik ukratko je predstavio članove klape, među kojima je pridruženi član Ivan Bašić i službenik iz Milne Tonči Marinović, te im zaželio puno uspjeha u obavljanju povjerenih poslova.

Nastup pred milnarskom publikom zaključili su pjesmom ˝Domovina˝ kantautora Miroslava Škore. Klapa Sv. Mihovil nastupala je na humanitarnim koncertima, zatim kulturnim događanjima i proslavama te pri obilježavanju značajnih događaja. Voditelj splitske klape je Tomislav Veršić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: