Posjetite kulturna događanja u Hrvatskom slovu

U prostoru Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova u siječnju će se održati nekoliko kulturnih manifestacija. Predstavljamo ih:

book-1421097_1280.jpg
Autor
Hrvatsko slovo/Laudato/M.P.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
19.01.2017 10:56

Projekcija dokumentarnog filma ''HAAG, EU ILI HRVATSKA, TUGO MOJA''
Četvrtak, 19. siječnja 2017. u 19 sati
 
Redatelj: Jakov Sedlar
Scenarist: Jozef Szajna (preminuli poljski redatelj i pisac)
U filmu glume: Gila Almagor, izraelska glumica, Armand Assante i Neb Chupin, američki glumci, Zrinka Cvitešić i Božidar Alić, hrvatski glumci, a pojavljuje se i Lech Walesa, nekadašnji poljski predsjednik.
 
U filmu se isprepliću dvije priče: jedna o glumici koja priprema monodramu ''Europa danas'', dok druga prati hrvatskog branitelja oboljelog od PTSP-a, koji piše pismo svom nekadašnjem zapovjedniku Anti Gotovini. Na kraju filmova pojavljuje se popis 15.786 poginulih hrvatskih branitelja i time predstavlja najdužu odjavnu špicu u povijesti hrvatske kinematografije! Film otvara neka važna pitanja o Hrvatskoj danas i podstiče nas na razmišljanje.
 
 
GLAZBA I RIJEČ
Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 19 sati
Zvonku Bušiću Taiku za rođendan
 
Odabrane riječi, misli i zapise Zvonka Bušića (23. siječnja 1946.- 30.rujna 2013.) krasnoslovit će dramski umjetnik Joško Ševo.
U glazbenom dijelu programa nastupit će sopranistica Natalija Kralj, studentica Muzičke akademije uz klavirsku suradnju Eve Kirchmayer Bilić.
 
 
KONCERT - Hrvatska vokalna baština
Utorak, 24.siječnja 2017. u 19 sati
 
Skladbe hrvatskih skladatelja za glas i glasovir izvode studenti Muzičke akademije pod mentorstvom prof. Kristine Beck-Kukavčić i uz klavirsku suradnju Eve Kirchmayer Bilić.
 
 
KNJIŽEVNA TRIBINA ''HRVATSKO SLOVO UŽIVO''
Predstavljanje knjige ''POVRATAK IZ PROŠLOSTI'' Rudolfa Pavlekovića
Četvrtak, 26. siječnja 2017., u 19 sati
 
Knjiga govori o prošlosti Hrvata na drukčiji način, objavljena je u lipnju 2016.
Tema: ZATAJENI DIJELOVI PROŠLOSTI HRVATSKE – MITOVI ILI ZBILJA?
 
U predstavljanju i razgovoru sudjeluju: prof. Stipo Pilić, povjesničar i recenzent knjige, Leonardo Biloglav,  Mate Kovačević, Stjepan Šešelj i autor Rudolf Pavleković.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: