Predstavljen godišnjak Glasnika postulature blaženog Alojzija Stepinca

Predstavljen godišnjak Glasnika postulature blaženog Alojzija Stepinca.

glasnik-Stepinca.jpg
Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato/T.S.
Fotograf
zupajastrebarsko.hr
Objavljeno:
 
10.02.2017 15:07
Na treći dan trodnevne priprave za proslavu Stepinčeva, u četvrtak 9. veljače, održana je u Nadbiskupskom pastoralnom institutu na Kaptolu svečana akademija u čast kardinalu Stepincu za vrijeme koje je predstavljen godišnjak Glasnika postulature blaženog Alojzija Stepinca.
 
Na početku svečane akademije rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, preč. Anđelko Košćak, predstavio je godišnje izdanje Glasnika postulature istaknuvši da slika s naslovnice Glasnika koja prikazuje blaženog kardinala Stepinca dok služi Svetu Misu u Krašićkoj župnoj crkvi sada po prvi puta dolazi do šire javnosti.
 
Postulator kauze blaženog Alojzija Stepinca i urednik godišnjaka, mons. dr. Juraj Batelja istaknuo je da godišnjak donosi obilje novih svjedočanstava o moćnom zagovoru kardinala Stepinca. Mons. Batelja izdvojio je dva svjedočanstva. Njemice Claudie Stahl koja je iz želje da što više upozna svetost blaženikova života naučila hrvatski jezik te prevela čak dvije knjige o kardinalu Stepincu, te Srpkinje Vanje Jovanke Bukorović Nakić koja je izabrala upravo svetog zagrebačkog nadbiskupa za svog nebeskog zaštitnika i zagovornika. Dojmljivo je i svjedočanstvo Zlate Šašek r. Kolat iz Clevelanda koja je kao djevojka radi obrane istine Stepinčevog lika proživjela maltretiranje i progon od strane komunističkih vlasti.
 
Poseban trenutak večeri uslijedio je kad je devedesetdvogodišnja S. Kornelija Sobota, redovnica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, izrekla svoje svjedočanstvo susreta sa blaženim Kardinalom dok je kao mlada sestra pratila s. Stelu koja je bila zadužena, da radi liječenja kardinala Stepinca, redovito vrši venepunkturu blaženika.
 
- Kardinal Stepinac je puno trpio. To smo vidjele i znale. Stvarno je bio svetac. Uvijek se zanimao za sestre i sve je pozdravljao. Sa zahvalnošću se prisjećam svega što sam doživjela u njegovoj blizini - rekla je s. Kornelija.
 
Program, koji je vodila Tanja Popec, pjevanjem su uzveličali zbor Sestara milosrdnica iz Zagreba i bogoslovski oktet. Ivan Šturlić izveo je recitaciju nadahnutu životom blaženog Nadbiskupa.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: