Predstavljen kršćanski bestseler 'Spiritisti' Roberta Hugha Bensona

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 21. veljače predstavljena je knjiga Spiritisti koju su za čitanje preporučili i papa Benedikt XVI. i papa Franjo..

thumbnail_Spiritisti.jpg
Autor
verbum.hr/Laudato/M.S.
Fotograf
verbum.hr
Objavljeno:
 
21.02.2019 15:37
Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Dok je u romanu Gospodar svijeta zapanjujuće točno predvidio društvenu situaciju i izazove s kojima će se suočiti kršćanstvo, u romanu Spiritisti Benson je proročanski nagovijestio bujanje new age religioznosti, zanimanje za istočnjačke filozofije, ezoterizam, spiritizam i magiju u svim njezinim oblicima.
 
Ovaj stilski iznimno lijepo napisan roman smješten je u svijet engleske aristokracije s početkom 20. stoljeća, a glavni lik romana je Laurie Bexter, mladi odvjetnik iz dobrostojeće obitelji. Nakon što mu voljena djevojka Amy umre, zapada u depresiju i na koncu počne odlaziti na spiritističke seanse kako bi na bilo koji mogući način mogao još jednom čuti i vidjeti ženu koju je volio. Ulazak u svijet okultizma i magije otvara ga mračnim silama koje potpuno ovladaju njegovim životom uništavajući njega osobno, njegove odnose i njegovu karijeru te se postavlja pitanje mogu li ga ljubav i vjera onih koji ga okružuju spasiti i vratiti mu duhovnu bistrinu i slobodu.
 
Osim što daje stvarnu sliku okultnog svijeta, roman duboko psihološki ponire u stvarnost oplakivanja i beznadnosti te ukazuje na načine na koje se čovjek može nositi sa životnim bolima. Vješto koristeći žanr gotičkoga romana s romantičnim elementima, Benson uzbudljivom pričom koja će čitatelja držati u neizvjesnosti do samoga kraja izvrsno osvjetljava duhovni svijet te vječnu borbu između dobra i zla u ljudskoj duši, kao i snagu ljubavi koja sve pobjeđuje.
 
Knjiga Spiritisti u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: