Prijavite se na festival vjerskih filmova

Do 30. travnja 2012. traju prijave za sudjelovanje na 3. festivalu hrvatskih vjerskih filmova.

film_2.jpg
Objavljeno:
 
11.04.2012 00:00

Do 30. travnja 2012. traju prijave za sudjelovanje na 3. festivalu hrvatskih vjerskih filmova. Festival će se od 7. do 9. lipnja održati u hrvatskom marijanskom svetištu na Trsatu u Rijeci, a organizatori su Istra film i Franjevački samostan Trsat.

Ovaj specijalizirani filmski festival na jednom mjestu okuplja i natjecateljskom vrednovanju izlaže godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i hrvatskoj dijaspori diljem svijeta.

Na Festivalu sudjeluju filmovi svih žanrova u  kojima se iskazuju evangelizacijske i društvene vrijednosti Katoličke crkve u Hrvata - igrani, dokumentarni, animirani, obrazovni i amaterski. Prethodna dva festivala polučila su izuzetnu medijsku pozornost i ukazala na vrijedna ostvarenja filmova ovoga žanra i tematike.

Prošle se godine na festivalu pojavila velika većina autora ovih filmova, pa smo ove godine osmislili “okrugli stol” na temu važnosti audiovizualne umjetnosti u novoj evangelizaciji Crkve. Uz filmske autore nadamo se odazivu i većeg broja katoličkih intelektualaca, svećenika i studenata. 

Za sudjelovanje na festivalu prijavite se na službenoj stranici festivala

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: