Raspisan natječaj za 11. Književni Kranjčić 2019.

Natječaj je otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2019. godine.

11-kranjcic.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
15.05.2019 11:22

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' u srijedu 15. svibnja 2019. raspisan je natječaj za 11. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva ''Stjepan Kranjčić''. Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj.

Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva ''Stjepan Kranjčić'', nazvan prema župniku koji je i sam pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Ove godine organizatori predlažu da tema radova bude sreća.

Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima uz 101. obljetnicu rođenja Stjepana Kranjčića, u subotu 7. prosinca 2019., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

Natječaj je otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2019. godine.

Radovi koji se šalju na natječaj moraju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama). Autori ne smiju poslati radove s kojima su se već natjecali prošlih godina na istome natječaju.

Radovi tematski trebaju odgovarati natječaju (u užem smislu: sreća; u širem smislu: Bog, Crkva, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća... ).

Autor se u svakom žanru smije natjecati s jednim radom (ukupno smije poslati pet radova: po jedan rad u svakom od pet žanrova). Radovi smiju biti napisani na hrvatskom standardnom jeziku ili na bilo kojem hrvatskom narječju. Stručni ocjenjivački sud radove će ocijeniti isključivo prema književno-estetskom kriteriju, unutar svakoga žanra posebno.

Radovi trebaju biti napisani oblikom slova Times New Roman, veličinom slova 12, s dvostrukim proredom. Dužina teksta pisanoga na ovaj način smije biti najviše 5 stranica, osim monodrame čija duljina smije biti najviše 10 stranica. Na radovima ne smije biti nikakvih drugih podataka osim naslova rada.

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti s internetske stranice organizatora: www.kranjcic.hr.

Radove i prijavni obrazac treba dostaviti isključivo u elektroničkom obliku u formatu .doc (ili .docx) na e-adresu: stjepan.kranjcic@gmail.com. Detaljnije se o svemu može doznati na: www.knjizevni.kranjcic.hr i www.kranjcic.hr.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: