Sastanak generacije hrvatskih iseljenika

U četvrtak 15.prosinca 2016. u 10 sati, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primit će na, Trgu hrvatskih velikana 6., polaznike Tečaja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj.

Iseljenici.jpg
Autor
Laudato/T.S.
Fotograf
Sanjin Strukić/PIXSELL
Objavljeno:
 
14.12.2016 17:59
Riječ je o drugoj, trećoj i četvrtoj generaciji hrvatskih iseljenika u prekooceanskim zemljama: Australije, Argentine, Venezuele, Čilea, Bolivije i Perua.
 
Većina polaznika želi trajno ostati u Hrvatskoj, pa će se razgovarati o tome kako im Ured može pomoći u tome. U tome im može biti od koristi dobivanje hrvatskog državljanstva, osobnih dokumenta, registriranje vozila,  priznavanje inozemne svjedodžbe ili diplome…  Svrha razgovora je olakšati hrvatskim iseljenicima povratak, snalaženje i integraciju u cjelokupan državni sustav Republike Hrvatske.
 
Projekt učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, omogućuje zainteresiranim pripadnicima hrvatskog naroda u svijetu učenje hrvatskog jezika,  upoznavanje i njegovanje hrvatske kulture, nacionalnog identiteta, kao i promicanje suradnje i povezanosti  s Republikom Hrvatskom.  Program njeguje i čuva hrvatski jezik izvan granica Republike Hrvatske. Cilj programa je i poticanje povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka u Republiku Hrvatsku.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: