Predstavljena knjiga ''Slika Boga nevidljivog''

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak predstavljena je knjiga „Slika Boga nevidljivoga" o. Marka Kornelija Glogovića.

verbumknjiga.jpg
Autor
IKA/Laudato/M.R.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
31.08.2017 12:45

Knjigu su predstavili mr. Petar Balta i dr. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Hosana Magna, u kojoj objavljuje popularne knjižice molitava i pučkih pobožnosti, upravo je čitateljima učinila dostupnim i novo izdanje - knjižicu „Slika Boga nevidljivoga", čiji je autor o. Marko Kornelije Glogović, poznati redovnik pavlin i jedan od najgorljivijih promicatelja pobožnosti Božjemu milosrđu. „Slika Boga nevidljivoga" knjižica je pobožnosti Božjemu milosrđu nadahnuta prvom slikom Milosrdnoga Isusa koja je naslikana još za života svete Faustine Kowalske i čije je nastajanje ona osobno nadzirala. Izvorna se slika danas nalazi u Litvi, u Vilniusu, samostanu sestara Milosrdnoga Isusa, po izričitoj želji duhovnika svete Faustin, blaženika vlč. Sopoćkog.

Kontemplirajući o snazi i dubini milosrđa pred izvornom slikom Milosrdnoga Isusa, o. Glogović u toj knjižici čitatelju na duhovno obogaćenje nudi poticajna razmatranja i pobožnosti Božjemu milosrđu. Knjižica tako osim informacija o povijesti slike sadrži krunicu Božjega milosrđa, devetnicu, septenu, različite druge molitve, izvatke iz „Dnevnika sv. Faustine" kao i praktične duhovne savjete koji su ujedno i važan doprinos vjernicima koji žele još više upoznati Božje milosrđe, život i apostolat svete Faustine ili jednostavno ojačati pouzdanje u Boga.

Posebice je dojmljiva „Molitva u trenucima velike kušnje", također sadržana u ovoj knjizi, koja će biti od velike koristi svima onima koji se nalaze u raznim životnim poteškoćama, a njih autor posebice ohrabruje poručujući: „Najbolje iskustvo ove čudesne slike prolaziš kad sam imaš slomljeno srce, otvoreno zbog udaraca bližnjih, spušten pogled, rane koje skrivaš i nerado pokazuješ…"

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: