U Dubrovniku predstavljena knjiga 'Duh Sveti, životni dah Crkve'

'Duh Sveti, životni dah Crkve' naziv je knjige belgijskog kardinala Lea Suenensa koja je predstavljena u Dubrovniku,

knjiga-dubrovnik-duh-sveti.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
26.06.2018 17:39

Knjiga 'Duh Seti, životni dah Crkve' po prvi puta na hrvatskom jeziku donosi prijevode tekstova koji govore o karizmatskoj obnovi u Crkvi nakon Drugoga vatikanskog sabora.

Također ova knjiga pruža jasne doktrinarne smjernice za ispravno razumijevanje karizmatskog pokreta te odgovore na nejasna i zamršena pitanja vezana za iskustva Duha Svetoga. Iako je napisana prije 50-tak godina, ova knjiga je važna posebice za sve one koji su uključeni u Obnovu u Duhu Svetome

Autor knjige, belgijski kardinal Suenens, jedan je od četvorice važnih moderatora Drugoga vatikanskog sabora, a poznat je kao "zaštitnik" karizmatske obnove. Znatan dio svoga života posvetio je vrednovanju toga pokreta, isticanjem svega dobroga što iz njega može i treba proizaći ali i mogućih zastranjenja kojih se treba čuvati.

Knjiga je podijeljena u 12 poglavlja, a mogu se pronaći teme koje govore o odnosu Duha Svetoga i životnoga daha Crkve, karizmatskoga iskustva u Crkvi, liturgijske obnove, iskustva Boga i drugo.

Obnova u Duhu Svetom predstavlja gibanje Duha Svetoga u Katoličkoj Crkvi. Sve je započelo 1967. kada je skupina katoličkih studenata, profesora i svećenika sa Sveučilišta Duquesne u Americi provela jedan vikend proučavajući i moleći za iskustvo Duha Svetoga. Očitovanje, odnosno izljev Duha Svetoga, dogodio se pred svetohraništem u kapeli gdje su molili tijekom tog vikenda.

U Hrvatskoj, Obnova u Duhu prisutna je otprilike 40-tak godina. Međutim, sa organiziranim radom započinje tek 2002. kada je krenulo okupljanje u koordinaciju molitvenih zajednica u Zagrebu.

Izdavač knjige je Glas Koncila u suradnji s Dubrovačkom biskupijom.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: