U ozračju svetkovine Uznesenja Marijina u Postirima izloženo poprsje pape Ivana Pavla II.

Originalno poprsje u mramoru nalazi se u riječkom Bogoslovnom sjemeništu, a bilo je izloženo za pohoda pape Ivana Pavla II. tome gradu 2003. godine.

papaIvanPavaoII.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.D.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
16.08.2016 18:32

U Postirima na Braču izloženo je brončano poprsje pape Ivana Pavla II. u starom Mlinu. Rad akademske kiparice Sandre Nejašmić-Pirnat iz Postira, isklesan u bračkom kamenu u glasovitoj Klesarskoj školi u Pučišćima, izradila je za diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
 
Mramorno poprsje nalazi se u riječkomu Bogoslovnomu sjemeništu te je bilo izloženo za pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci 2003. godine. O izloženomu poprsju govorio je akademski kipar Janez Pirnat-Nejašmić.
 
Na otvorenju poprsja pape Wojtyle u glazbenom je programu nastupio tenor Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku Domagoj Dorotić uz instrumentalnu pratnju Marina Čarga, studenta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
 
Bračka kiparica upriličila je tridesetak samostalnih izložbi te sudjelovala na skupnim izložbama u domovini i svijetu. Ostvarila je dvadesetak javnih spomenika u Hrvatskoj i šire.
 
Protekle je godine izradila spomenik makarskome biskupu Nikoli Bjankoviću u Brelima. Živi i djeluje u Postirima. Voditeljica je galerijskoga prostora "Sv. Ante", gdje već 10-tak godina organizira izložbe eminentnih hrvatskih umjetnika.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: