[VIDEO] 'Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu'

Sanja Nikčević je u svom istraživanju došla do brojke od 127 drama, u razdoblju od 1990.-2016. godine, koje se bave ratnom tematikom.

slika-dom-rata-u-hrv-kazalistu.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
05.09.2018 18:40

Tema Domovinskog rata u Hrvatskoj je uvijek aktualna. No rijetko se govori o tome kako se, unatoč svim ratnim strahotama koje je narod proživljavao, umjetnost nije dala slomiti. Knjiga 'Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu', autorice Sanje Nikčević, govori kako je kazališna umjetnost uspjela preživjeti i najgora ratna zbivanja.

Autorica je u svom istraživanju došla do brojke od 127 drama, u razdoblju od 1990.-2016. godine, koje se bave ratnom tematikom. Ističe kako je to gotovo polovina hrvatske produkcije, no žalosti činjenica kako je najvidljivija uska slika koju nameću kazališta glavne struje. Postavlja se pitanje zbog čega je kazalište tijekom rata ohrabrivalo narod,a zbog čega se nakon rata ta slika mijenja?

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: