´Tiha noć´ u Vukovaru

U subotu, 17. prosinca, u Franjevačkoj crkvi svetih apostola Filipa i Jakova u Vukovaru, Hrvatska radio televizija upriličila je, po šesnaesti put, koncert božićnih pjesama "Tiha noć".

40703.jpg
Autor
IKA/Laudato/N.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.12.2016 10:34

Bila je to svojevrsna kruna svih ovogodišnjih događanja u sklopu Adventskih svečanosti u Vukovaru. Kroz program je vodio Branko Uvodić, instrumentalna glazba Tamburaški orkestar Franje Slavka Batoreka iz Osijeka, vokalna pratnja bili su crkveni zbor "MIR" iz Belišća pod dirigentskom palicom maestra Želimira Sušića. Izvedeno je dvadeset božićnih pjesma.

Dok je orkestar u podlozi svirao "Tihu noć" voditelj programa najavio je da će četvrtu svijeću na adventskom vijencu upaliti ravnateljica gradskog muzeja u Vukovaru Ruža Marić, zajedno sa svojim suradnicima. Potom je Mia Dimšić otpjevala "Veselje ti navješćujem". Nakon nje u svetištu crkve nastupila su Aleksandra Čeliković-Cvidrak te Maja Batorek.

Mješoviti pjevački zbor "MIR" iz Belišća predstavio se pjesmama "Spavaj sinko" i "O preželjeno vrime ovo", Meri Androković otpjevala je "Djetešce nam se rodilo" a Adrijana Baković pjesmu "Pristupite vjerni!".

Potom je voditelj najavio slijedeća tri izvođača: Valentinu Gyerek i pjesmu "Rodio se Bog i čovjek", Viktoriju Kulišić-Đenku koja je otpjevala "Oj Betleme" te Željka Lončarića Žeca koji je otpjevao "Kyrie eleison!"

Vlatka Kopić-Tena otpjevala je "U to vrijeme godišta", a u svom drugom zbornom nastupu mješoviti pjevački crkveni zbor „Mir" iz Belišća otpjevao je skladbu "Moj Isus". Solist Igor Delač otpjevao je božićnu pjesmu "Oj pastiri".

U središnjem dijelu programa nastupio je, u slavonskoj tradicijskoj nošnji i uz pratnju šokačke tamburice, Marinko Blažinkov s pjesmom "Tiha noć se eto spusti!" a nakon njega nastupili su Marko Škugor, Stjepan Jeršek-Štef i Marko Škugor koji su otpjevali božićnu pjesmu "Tri kralja jahahu". Vlatka Burić-Dujmović zaokružila je njihov nastup pjesmom "Sretan Božić svima".

Potom su na pozornicu došli brat i sestra Marko i Sara Škugor. Marko je otpjevao "Svim na zemlji", a Sara "Svjetla u noći". U svom drugom nastupu Stjepan Jeršek-Štef otpjevao je pjesmu "Radujte se narodi!".

Dok su "Vukovarski golubići" predvođeni svojom dirigenticom prof. Dubravkom Lemac ulazili u svetište voditelj Uvodić je najavio i čestitku gvardijana Franjevačkog samostan u Vukovaru i domaćina fra Ivice Jagodića, koji je iskoristio ovu prigodu da mlade pozove na nacionalni susret Hrvatske katoličke mladeži koji će se krajem travnja i početkom svibnja iduće godine održati upravo u Vukovaru. Nakon fra Ivice svi su sudionici ovog koncerta otpjevali "Narodi nam se!".

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: