Akcije Hrvatskog Caritasa predstavljene na atletskom mitingu IAAF World Challenge Zagreb 2017.

U Zagrebu je 28. i 29. kolovoza održan međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2017, u sklopu kojega u ponedjeljak održan 3. memorijal Ivana Ivančića a u utorak 67. memorijal Borisa Hanžekovića – vrhunsko atletsko natjecanje ponajboljih svjetskih atletičarki i atletičara.
Autor: IKA/Laudato/M.R. Photo: IKA srijeda, 30. kolovoza 2017. u 16:38

Već treću godine zaredom na poziv organizatora AK Dinamo Zrinjevac Hrvatski Caritas imao je priliku tijekom mitinga predstavljati svoju tradicionalnu akciju Za 1000 radosti, koju u sklopu programa pomoći obiteljima u potrebi diljem Hrvatske provodi već petnaest godina pružajući pomoć tisućama siromašnih obitelji putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa te – uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja – svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Konkretna pomoć stigla je tako i ove godine do brojnih obitelji koje se u neravnopravnim natjecanjima svakodnevno bore protiv zaduženosti, bolesti, nezaposlenosti, besperspektivnosti, siromaštva…

Na sportskim borilištima uz fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice i na stadionu u SRC Mladost na Savi Hrvatski je Caritas svim gledateljima koji su pratili sportska nadmetanja darovao prigodne narukvice živopisnih boja. Na njima je uz naziv akcije i riječ intervencija, pod kojom se provodi ovogodišnja akcija, i deset poticajnih pitanja koja potiču na različite oblike intervencije, materijalne ali i nematerijalne, kojima svaki čovjek može usavršiti i obogatiti svoje odnose s ljudima, a napose djelatno izraziti ljubav i zauzetost za one najmanje i najslabije u društvu. Među njima su: Zašto ne darovati? Zašto ne mijenjati? Zašto ne slaviti? Zašto ne popraviti? Zašto ne zahvaliti? Zašto ne pomoći? Televizijski gledatelji kao i gledatelji na borilištima mogli su se u akciju uključiti pozivanjem donacijskoga broja 060 9010 (6,25kn po pozivu; PDV uključen) ili novčanim uplatama putem www.caritas.hr .

Premda je u ponedjeljak na bacalištu kugle uz fontane jak pljusak onemogućio humanitarno natjecanje u bacanju kugle te je ono bilo u posljednji tren otkazano, spremnost sudionika da i osobno podupru akciju Za 1000 radosti i okušaju se u nadmetanju u bacanju kugle u nepovoljnim okolnostima ohrabrila je mnoge. Hrvatski Caritas zahvaljuje stoga: tenisaču Dinu Marcanu, miss sporta Hrvatske Leonardi Farkaš, TV-voditelju Frani Ridjanu, bivšim sportašima: vaterpolistu Dubravku Šimencu, odbojkašici Mariji Anzulović, veslaču Igoru Boraski, tekvandašici Ani Mariji Bujas Čelan, rukomatašici Klaudiji Bubalo, kao i glumcu glumcu Milanu Pavloviću i glavnom tajniku Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenku Antunoviću – nadajući se idućoj suradnji u izgradnji društva solidarnosti i socijalne osjetljivosti.

Uspješnoj promociji akcije Za 1000 radosti u svojevrsnoj „Intervenciji na Hanžeku" pred više od 13 tisuća gledatelja u dva dana uz organizatore natjecanja doprinijeli su i mediji, napose HRT, Hrvatski katolički radio, Laudato TV, brojne lokalne radijske postaje koje su emitirale radijski spot te Novi list.

Akcija Za 1000 radosti – INTERVENCIJA – Hrvatskoga Caritasa i dalje je otvorena, a siromašnim obiteljima u Hrvatskoj pomoć dobrih i darežljivih ljudi žurno je potrebna. Navijanje i potpora našim najboljim sportašicama i sportašima - ali i socijalno ugroženim građanima - vidjela se ovih dana na djelu na atletskom mitingu. Vjerujemo da se taj učinkoviti spoj može i nastaviti.


Da biste komentirali, prijavite se.