Allyson Felix mitinzima se vraća na zagrebačkom Hanžeku

Šesterostruka olimpijska pobjednica 3. rujna nastupa na svom prvom atletskom mitingu nakon poroda - na Hanžekovićevom memorijalu.
Autor: zagreb-meeting.com/Laudato/M.P. Photo: zagreb-meeting.com utorak, 20. kolovoza 2019. u 10:54

Allyson Felix, osvajačica 9 olimpijskih i 16 svjetskih medalja, nakon što je u studenom prošle godine rodila djevojčicu, za povratak atletskim mitinzima odabrala je Hanžekovićev memorijal u Zagrebu.
 
Felix se priprema za svoj peti nastup na Olimpijskim igrama, a u srpnju je sudjelovala u utrci na 400 metara na američkom prvenstvu u Des Moinesu gdje je pokazala ozbiljan povratak u formu. Ovogodišnji Hanžek bit će natjecateljski početak njenog puta prema olimpijskom Tokiju.
 
Šesterostruka olimpijska pobjednica na novoj stazi stadiona Mladosti trčat će 400 metara, a osim nje tartan na Savi iskušat će i aktualna svjetska doprvakinja Salwa Eid Nasser. Na startnoj listi još su i Amerikanka Phyllis Francis, Ruskinja Aljona Mamina te Slovenka Anita Horvat.
 
Allyson Felix je na Hanžekovićevom memorijalu trčala 2012. godine i s 22.35 sekundi drži rekord mitinga u trčanju na 200 metara.
 
 
5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle, održat će se 2. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
 
IWCH Zagreb Meeting 2019 - 69. Memorijal Borisa Hanžekovića bit će održan na stadionu Mladosti u Zagrebu, u utorak 3. rujna 2019.
 

Da biste komentirali, prijavite se.