Bruno Bošnjak prvi Hrvat s invaliditetom na Svjetskom prvenstvu u snowboardu

Od 30. siječnja do 9. veljače u kanadskom Big Whiteu održat će se IPC Svjetsko prvenstvo u snowboardu za osobe s invaliditetom na kojem će prvi put i Hrvatska imati svog predstavnika jer će boje naše zemlje braniti Bruno Bošnjak.
Autor: HINA/Laudato/N.B. Photo: pixabay.com ponedjeljak, 30. siječnja 2017. u 12:00

- Bruno je dobro pripremljen. Iza nas su naporne pripreme za Big Whitea. Motivacije nam ne nedostaje, a uz malo sportske sreće mogli bismo daleko dogurati. Bruno će biti prvi Hrvat koji će nastupiti u ovom sportu za osobe s invaliditetom i jako se veseli utrci, a svi se nadamo dobrom rezultatu - rekao je za Hinu Bošnjakov trener Filip Dobrinić.

Bošnjak je rođen 9. srpnja 1983. godine u Zagrebu i već je s 11 godina stao na snowboard, a prve utrke u slalomu i veleslalomu počeo je voziti s 13 godina. Nastupio je i za reprezentaciju Hrvatske, a najbolje rezultate bilježi u boarder-crossu u kojem je nastupio na dva svjetska juniorska, te dva svjetska seniorska prvenstva.

Nažalost, Bošnjak je u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Torinu 2006. godine na jednoj utrci doživio teški pad u kojem je slomio vratnu kralježnicu i ostao paraliziran.

Po završetku četverogodišnjeg oporavka uspijeva prohodati i vratiti dio funkcija, ali se još jednom teško ozlijedio prilikom pada s bicikla, kada su mu stradala dva kralješka.

No, želja za natjecanjem u snowboardu bila je jača i on se odlučio okušati u natjecanju za osobe s invaliditetom.

U kanadskom Big Whiteu očekuje se nastup oko 100 sportaša iz 30-ak zemalja.

 

Da biste komentirali, prijavite se.