Fotografija Šime Vrsaljka četvrta u kategoriji najboljih sportskih fotografija

Na Svjetskom kongresu međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), koji se održava u Lauseanni i na kojoj je glavni savjetnik predsjednika FIFA-e Zvonimir Boban, dodijeljene su i nagrade najboljim sportskim novinarima u raznim kategorijama u prvom izdanju AIPS Sport Media Awards.
Autor: Bruno Herljević/dnevno.hr/Laudato/M.S. Photo: DRAGO SOPTA/HNS petak, 25. siječnja 2019. u 09:39
Najbliži nagradi od hrvatskih kandidata bio je službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta koji je s fotografijom Šime Vrsaljka koji leži na hrvatskoj zastavi nakon polufinalne pobjede na SP protiv Engleske u kategoriji najboljih sportskih fotografija zauzeo visoko četvrto mjesto.
 
Veliku pozornost izazvao je Zvonimir Boban, koji je u ulozi glavnog savjetnika predsjednika FIFA-e odgovarao na niz upita sportskih novinara diljem svijeta. Koliko je zanimanje bilo za njegovo gostovanje govori i podatak da je njegov istup na pozornici hotela “Beua Rivage”, u kojem je održan Kongres, trajao sat i pol duže od predviđenog vremena.
 
Boban se osvrnuo na niz aktivnosti FIFA-e u prethodnom razdoblju, povećanje broja sudionika SP-a na 48 zemalja, vjerujući da će ta odluka s obzirom na sustav natjecanja dodatno povećati medijski interes i natjecateljsku neizvjesnost završnog turnira. Naglasio je da bez obzira na posljednje informacije u medijima ne vidi mogućnost da se to dogodi za SP u Kataru 2022. godine zbog niza administrativnih i logističkih razloga.
 
Boban je u ulozi glavnog savjetnika predsjednika FIFA-e Giannija Infantina istaknuo kako duboko vjeruje da su potezi koje je FIFA učinila u razdoblju nakon Seppa Blattera dovoljni pokazatelj novog smjera i otvorenosti čelne nogometne organizacije, koja nastoji doći do najboljih rješenja za natjecanja i sportaše pod njihovim okriljem, u isto vrijeme žestoko se boreći protiv korupcije na bilo kojoj nogometnoj razini.
 
O uvođenju VAR-a na SP u Rusiji s nizom zanimljivih primjera s tog natjecanja govorio je bivši švicarski nogometni sudac Massimo Busacca, a u proteklih sedam godina i šef sudačke komisije FIFA-e.
 
Održani su i sastanci kontinentalnih sekcija, zatim predstavljanje Gwangjua, južnokorejskog domaćina SP-a u vodenim sportovima tijekom ljeta, te ruskog grada Krasnojarska, koji je domaćin zimske Univerzijade. Bilo je riječi o natjecanjima sportaša s invaliditetom, a dugotrajnim pljeskom pozdravljene su sportašice iz Afghanistana, koje su govorile o problemima sporta i imigracije, odnosno sportskih aktivnosti s kojima se iznimno zahtjevnim okolnostima svakodnevno susreću.

Da biste komentirali, prijavite se.