Hrvatska osvojila zlato na Paraolimpijskim igrama!

Dino Sokolović osvojio je zlato u sjedećem slalomu!
Autor: vecernji.hr/Laudato/K.P. Photo: Igor Kralj/Pixsell subota, 17. ožujka 2018. u 09:35

Dino Sokolović osvojio je povijesno zlato za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama. Osvojio je prvo mjesto u sjedećem slalomu i napravio veliku senzaciju...

Hrvatski sportaš utrku je završio ispred drugoplasiranog Tylera Walkera i Frederica Francoisa.

Dino je imao težak život pa mu je ova zlatna medalja velika satisfakcija za sve u životu. Invalid je postao nakon stravične prometne nesreće u Močilama kod Vrbovskog 2003. godine. U sudaru automobila i kamiona poginuli su vozačica Jasna Sokolović (38), Ivančica Sokolović (40) te Jasnina djeca Goran (16) i Darko (8). Preživio je samo Dino koji je tada imao 14 godina.

- Nesreća se dogodila zadnji dan škole, kada sam s obitelji išao na more. U nesreći sam izgubio majku, dva brata, ali i ostao bez obje noge i s brojnim oštećenjima. Odlučio sam se baviti sportom jer je bolje družiti se s ljudima nego biti sam – istaknuo je Dino. 

Najprije je četiri godine trenirao plivanje, proputovao je svijet, upoznao mnoge ljude koji su doživjeli slične sudbine, a zatim se okrenuo skijanju. Trenira i natječe se na monoskijama koje su mu prilagođene. Uoči odlaska u Pjongčang izjavio je da najviša očekivanja ima u slalomu, ali nije se usudio najaviti medalju jer je konkurencija žestoka. Poručio je samo da bi mu olimpijska medalja bila ispunjenje sna. E, san se i ispunio. Dino se sa zlatom vraća svojoj kćerkici.

 

Da biste komentirali, prijavite se.