Hrvatski biciklist Matija Kvasina pobjednik ''Tour of Croatia''

Iz Svetog Martina na Muri počela je posljednja etapa biciklističke utrke Tour of Croatia. Uoči posljednje etape, na čelu ukupnog poretka nalazio se domaći vozač Matija Kvasina, dok je Varaždinac Radoslav Rogina čvrsto držao peto mjesto ukupnog poretka i zaostatkom od minute i 24 sekunde.
Autor: Hina/Laudato/I.D. Photo: Petar Glebov/PIXSELL nedjelja, 24. travnja 2016. u 19:47

Hrvatski biciklist Matija Kvasina (Synergy Baku) pobjednik je drugog izdanja utrke "Tour of Croatia" nakon što je u zadnjoj, šestoj etapi s ciljem u Zagrebu obranio poziciju vodećeg koju je preuzeo u petak 22. travnja nakon uspona na Učku.
 
Kvasina je u 178 kilometara dugačkoj zadnjoj etapi od Svetog Martina na Muri do Zagreba s ciljem na Trgu svetog Marka, koja je pripala Norvežaninu Sondreu Holstu Engeru (IAM Cycling), sačuvao prednost od 24 sekunde ispred drugog Danca Jespera Hansena (Tinkoff), dok je trećeplasirani  Španjolac Victor De la Parte (CCC) zaostao 32 sekunde.
 
- Ovoga tjedna poklopile su mi se sve sportske zvijezde. Moja ekipa i ja napravili smo pravo čudo. Jučer smo na kronometru vidjeli kako se najbolje ekipe ne snalaze najbolje na mokrim istarskim cestama, a to nam je dalo dodatnu vjeru u uspjeh prije našega starta - rekao je 34-godišnji Kvasina nakon najvećeg uspjeha u karijeri.

Biciklisti su u prethodnih šest dana prošli 1000 kilometara kroz Hrvatsku s etapnim ciljevima u Varaždinu, Splitu, Šibeniku, Učki, Umagu i Zagrebu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.