Humanitarna utrka ''Trčimo za obrok više'' u Slavonskom Brodu

Vizija Marijinih obroka je ne samo djeci dati obrok, nego ih što više privući u školu kako bi imali i obrazovanje.
Autor: ika.hr/Laudato/D.T. Photo: IKA nedjelja, 25. lipnja 2017. u 12:49
Humanitarna utrka pod geslom ''Trčimo za obrok više'', održana je u subotu 24. lipnja na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu. U suradnji s volonterima humanitarne udruge ''Marijini obroci'' organizatori te vrijedne akcije su članovi molitvene zajednice Srce Isusovo i Studentski katolički centar. 
 
Dvjestotinjak Brođana kojima se pridružilo nekoliko volontera iz Zagreba, Pleternice, Osijeka i Požege odazvalo se susretu koji je započeo kilometarskom utrkom djece, a potom su utrku od šest kilometara istrčali oni stariji. Utrci su se pridružila i djeca iz četiriju župa Slavonskog Broda, koji su tih dana sudjelovali na Ljetnom oratoriju. Za sve sudionike organizatori su priredili zabavni program, a za najbrže trkače osigurali i prigodne nagrade.
 
Kako je cilj utrke širenje vijesti o ''Marijinim obrocima'' i prikupljanju donacija za prehranu djece na mjestu obrazovanja u najsiromašnijim zemljama, prikupljenih 12.900 kuna toga dana, od donacija, sponzora, darova građana i sudionika, bit će usmjereno siromašnoj djeci u Liberiji, točnije kuhinji koju su volonteri „Marijinih obroka" tamo ove godine dobili. Kuhinja je dobila naziv po organizatorima te se zove ''Molitvena zajednica Srce Isusovo, Slavonski Brod s OŠ A. Kanižlića, Požega -Croatia", a u kojoj će zajedno hraniti 244 djece.
 
Vizija Marijinih obroka je ne samo djeci dati obrok, nego ih što više privući u školu kako bi imali i obrazovanje. Stoga su volonteri na prigodnim štandovima uz promotivne materijale građanima ponudili razne rukotvorine koje su sami izrađivali te knjigu „Baraka koja je nahranila milijun djece" koja priča o nastanku Marijinih obroka, o ideji kada su pri osnivanju 2002. započeli s 200 djece, do danas kada na skrbi imaju 1. 230.171 djece, te CD-i na kojima su dirljiva svjedočenja djece koja su uspješno završila školovanje zahvaljujući toj udruzi. 
 
Suosnivač udruga Krešimir Planinić iz Zagreba i volonterka Đurđica Lucić iz Pleternice posvjedočili su kako ih je njihov boravak u Beninu u Africi oplemenio i potaknuo na veće zauzimanje da im pomognu. Naglasili su kako su ta djeca unatoč teškim materijalnim uvjetima života puna radosti. Zahvalili su sudionicima i ostalima na donaciji, koja će biti dovoljna da godinu dana jedan obrok dobije 107 djece.
 
Da biste komentirali, prijavite se.