''Turneja radosti'' - Jubilarna 20. obljetnica Sportskih igara mladih

Cilj ovogodišnje manifestacije da kroz druženje i sport promičemo zdrav pristup životu i pozitivne društvene vrijednosti te damo priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u čak deset sportova.
Autor: krizevci.info/Laudato/I.D. Photo: Duško Jaramaz/PIXSELL ponedjeljak, 25. travnja 2016. u 13:08

Jubilarna 20. obljetnica održavanja Sportskih igara mladih s ciljem omogućavanja svim školarcima osnovnih i srednjih škola sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, organizirane 1996. godine u Splitu.

Najveća sportska amaterska manifestacija u Hrvatskoj - Sportske igre mladih započet će u ponedjeljak 22. travnja, uz sudjelovanje više od 130.000 školaraca u Križevcima.

Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih, javne osobe iz svijeta sporta i gospodarstva.

- Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje – kazao je ambasador Igara nogometni reprezentativac Luka Modrić.

Glavni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić naglasio je da je cilj ovogodišnje manifestacije da kroz druženje i sport promičemo zdrav pristup životu i pozitivne društvene vrijednosti te damo priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u čak deset sportova. 

Ove godine očekuje se nastup učenica i učenika iz Bosne i Hercegovine te Srbije, a  koncept Sportskih igara mladih se sastoji od zabavno-sportskih događanja pod nazivom "SIM 20. godišnjica - Turneja radosti" na gradskim trgovima mnogih hrvatskih gradova.

Igre uključuje sportska natjecanja u atletici i graničaru te sportskih natjecanja na tri razine: županijska/regionalna natjecanja, državna završnica i veliko međunarodno finale.

Manifestacije u sklopu Sportskih igara mladih održat će se još i u Slavonskom Brodu, Koprivnici, Prelogu, Našicama, Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku, Požegi, Zagrebu, Novskoj, Sisku, Buzetu, Puli i Topuskom te veliko međunarodno finale kao i svih ovih godina u Splitu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.