Miroslavu Petkoviću srebro u disku

U kasnim, hladnim večernjim satima pretposljednjeg dana natjecanja na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom, koje u nedjelju završava u Londonu, hrvatski reprezentativac Miroslav Petković osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska s hicem od 45,99 metara, što je peto odličje naših predstavnika.
Autor: HINA/Laudato/N.B. Photo: pixabay.com nedjelja, 23. srpnja 2017. u 17:30

- Iako sam nastupio s ozlijeđenim leđima i po izuzetno hladnom vremenu i dosadnoj kiši, uspio sam dva puta popravljati svoj osobni rekord i rekord Hrvatske. Ovo srebro mi je dodatna ispiracija da nastavim dalje marljivo se pripremati za slijedeću sezonu i europsko prvenstvo. Naravno prvo ću se malo odmoriti, a tada s još većim žarom nastaviti svoje pripreme u mom Medulinu - rekao je Miroslav Petković nakon sjajnog nastupa u kategoriji tjelesnog oštećenja F57 u kojoj je svjetskim prvakom postao aktualni svjetski rekorder Brazilac Thiago Santos s 46,58 metara, a broncu je osvojio Kinez Guoshan Wu koji je bacio disk na 45,62 metra.
 
U subotu su još od hrvatskih atletičara nastupili Miljenko Vučić u konkurenciji slabovidnih u kugli zauzevši četvrto mjesto s 15,09 metara, dok je Mladen Tomić u kugli za atletičare s nadkoljeničnom amputacijom bio šesti s 12,36 metara.
 
U nedjelju, poslijednjeg dana natjecanja nastupio je Ivan Katanušić u bacanju kugle za sportaše s podkoljeničnom amputacijom te hicem 15,20 metara zauzeo četvrto mjesto. Svjetskim prvakom s novim svjetskim rekordom od 19.08 metara postao je Akeem Stewart, reprezentativac Trinidada i Tobaga. Srebro je osvojio Slovak Aadrian Matušik (15,99 m), a broncu Egipćanin Ibrahim Abdelwareth (15,65 m).

 

Da biste komentirali, prijavite se.