Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom, sudjeluje 142 natjecatelja

Nadam se da je ovo početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca, kazao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić.
Autor: press032.com/Laudato/I.D. Photo: press032.com subota, 02. travnja 2016. u 16:37

U Vinkovcima je u subotu 2. travnja počelo 22. prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom u kojem sudjeluju 142 igrača iz 15 klubova.

Među natjecateljima su i hrvatske paraolimpijke i osvajačice svjetskih i europskih medalja Sandra Paović, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić te Mirjana Lučić kojoj će nastup u Riju de Janeiru biti prve Paraolimpijske igre.

Prvenstvo je otvorenim proglasio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić rekavši kako su Vinkovci iznimno ponosni na ogroman broj sportaša koji djeluju u Vinkovcima, a među kojima ima i svjetskih prvaka te paraolimpijaca.

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić poručio je kako se nada da je ovo početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca.

- Ovo je jedno od najbrojnih državnih prvenstava, a posebice raduje sudjelovanje velikog broja mladih igrača koji su se prijavili. Od nekih očekujemo da naprave malo veći rezultat jer je riječ o našim budućim potencijalnim reprezentativcima – kazao je Rakić.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratka Kovačića kazao je kako su sve četiri hrvatske paraolimpijke u stolnom tenisu u odličnim rezultatima za ostvarivanje normi za nastup na Paraolimpijskim igrama.

- Sigurno je da od njih možemo očekivati vrhunske rezultate za čije postizanje im moramo osigurati isto tako vrhunske pripreme – dodao je Kovačić, istaknuvši kako se na Paraolimijskim igrama nikad ne zna jer kako je rekao vrlo je teško i braniti i osvojiti medalje.

Prvenstvo se održava u sportskoj dvorani osnovne škole Josipa Kozarca i završava u nedjelju 3. travnja. Organizatori prvenstva su Hrvatski stolnoteniski savez ososba s invaliditetom i Športski savez invalida Grada Vinkovaca.

Uz stolnotenisačice nastup u Riju osigurali su i hrvatski natjecatelji u atletici, plivanju i judu za slijepe.
 

Da biste komentirali, prijavite se.