Sonja Došen Čulić: Išla sam sa silom Božjom

Sonja Došen Čulić zajedno s još 15 hrvatskih veteranki i veterana sudjelovala je na međunarodnom atletskom natjecanju za veterane „Balkanske igre“ u turskom Izmiru koji se održavao od 21. do 23. rujna, a na kojem je nastupilo 12 zemalja. U povijesti tog natjecanja nije nitko osvojio toliki broj nagrada kao Sonja Došen Čulić. Osvojila je 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju te je proglašena najuspješnijom sportašicom Igara. Oborila je dva rekorda i to u utrci na 100m i u štafeti 4×100m.
utorak, 25. rujna 2012. u 00:00

Sonja Došen Čulić zajedno s još 15 hrvatskih veteranki i veterana sudjelovala je na međunarodnom atletskom natjecanju za veterane „Balkanske igre“ u turskom Izmiru koji se održavao od 21. do 23. rujna, a na kojem je nastupilo 12 zemalja. Natjecala se u disciplinama 100m, 200m, skok u dalj, troskok i dvije štafete. U povijesti tog natjecanja nije nitko osvojio toliki broj nagrada kao Sonja Došen Čulić. Osvojila je 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju te je proglašena najuspješnijom sportašicom Igara. Oborila je dva rekorda i to u utrci na 100m i u štafeti 4×100m.

„Kad sam obukla dres s hrvatskim grbom, samo sam krenula i trčala u ime Gospodnje, za Hrvatsku i hrvatske branitelje“, otkrila je u razgovoru za Laudato.hr Sonja Došen Čulić.

Ova uspješna hrvatska atletičarka završila je kineziologiju, ali i teologiju te već 20 godina predaje vjeronauk. U životu joj je najveća potpora suprug Jakov s kojm je dobila dva sina, a udomili su i 4-godišnju djevojčicu.

Kao vjeroučiteljica djeci poručuje da uvijek traže ono što je neprolazno, neuništivo, ono što je važno za besmrtnost duše – da traže Boga i da čuvaju svoj život i zdravlje duše, duha i tijela.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.