Tomić šesti u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama

Hrvatski atletičar Mladen Tomić osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle u Rio de Janeiru s novim osobnim rekordom 13,29 metara.
Autor: Hina/Laudato/M.P. Photo: Facebook ponedjeljak, 12. rujna 2016. u 20:56

Njegov dosadašnji rekord iznosio je 13,00 metara, a u Riju ga je dva puta rušio. U petoj seriji je bacio 13,04, a u posljednjoj, šestoj 13,29 m. U jednom trenutku držao je četvrto mjesto.
 
- Zadovoljan sam nastupom jer je cilj bio ući u finale i baciti osobni rekord. Bio bi nezadovoljan da to nisam uspio – rekao je Tomić, inače član zagrebačkog AKOI Agrama.
 
Tomiću su ovo bile treće paraolimpijske igre i svaki put je obarao vlastiti rekord.
 
Tomić je kao dvogodišnje dijete ostao bez lijeve noge u naletu vlaka, te ubrzo dobio protezu i nastavio normalnim životom. Zaposlio se na Vinkovačkoj televiziji, gdje još uvijek radi od 1996. godine.
 
Zlatnu medalju osvojio je svjetski rekorder Britanac Aled Davies bacivši kuglu 15.97 metara čime je postavio i novi paraolimpijski rekord kojeg je od Pekinga držao naš paraolimpijski prvak Darko Kralj s rezultatom 14,43.
 
- To je bilo očekivano jer dolaze mlađe generacije i ja im od srca čestitam jer znam koji se trud mora uložiti da bi se postigao veliki rezultat. Rekordi će i dalje padati, ali rušiti svjetski rekord pet hitaca za redom, kao što je meni uspjelo u Pekingu, bit će malo teže napraviti - poručio je Kralj iz Hrvatske čestitavši cijeloj našoj reprezentaciji na rezultatima koje postiže u Riju.
 

Da biste komentirali, prijavite se.