Uskrsni turnir Katoličke stolnoteniske lige: Međusobna suradnja u znaku prijateljstva

Na turniru su sudjelovali stolnotenisači s invaliditetom iz STKI URIHO i STKI Samobor i Sveta Nedelja te stolnotenisači iz Katoličke stolnoteniske lige Zagrebačke nadbiskupije.
Autor: in-portal.hr/Laudato/.D. Photo: in-portal.hr utorak, 22. ožujka 2016. u 23:18

Uskrsni turnir Katoličke stolnoteniske lige održan je u nedjelju 20. ožujka, na Cvjetnicu, u dvorani Dragutina Šurbeka. Natjecanje su organizirali Stolnoteniski klub invalida URIHO i Zagrebačka nadbiskupija. Natjecanje  je započelo zajedničkom molitvom.
 
- Budući da STKI URIHO ima suradnju s Katoličkom ligom Zagrebačke nadbiskupije u stolnom tenisu, turnir je bio međusobna suradnja u znaku prijateljstva. Organiziran je povodom blagdana sv. Josipa, zaštitnika Katoličke lige, kao i zaštitnika radnika. Ovo je prva godina i nadam se da će postati tradicionalan turnir - rekla je organizatorica Ivana Knežević Šambić, profesorica kineziologije i profesionalna trenerica u Zagrebačkom športskom savezu za osobe s invaliditetom.
 
Sudjelovalo je 24 natjecatelja, većinom iz STKI URIHO i Zagrebačke nadbiskupije, dok je jedan natjecatelj bio iz STKI Samobor i Sveta Nedelja. Jedini igrač u invalidskim kolicima bio je Karlo Kopčić. Sudionici natjecanja bili su raspoređeni u dvije kategorije, seniore i kategoriju 11 za osobe s intelektualnim teškoćama. Igralo se na pet stolova, a sami sudionici su sudili.
 
U kategoriji seniori pobjedu je odnio Dejan Lukić iz Nadbiskupije zagrebačke. Drugo mjesto osvojio je Martin Pendel, a treće Karlo Kopčić, oboje iz STKI-a URIHO.
 
- Bilo je dobro, ali naporno jer sam bio jedini u kolicima. Osvojio sam treće mjesto. Mislim da sam spreman za Državno prvenstvo, jer ovo su sve dobri pokazatelji. Svojim bodovima pridonijet ću ekipnom uspjehu - rekao je Kopčić.
 
U kategoriji 11, za osobe s intelektualnim teškoćama, pobjedu su odnijeli trojica natjecatelja iz STKI-a URIHO, Zagreb, Jelica Batarelo prva, Krunoslav Hajduković Prinčić drugi i Vladimir Kozarić treći.
 
Medalje je pobjednicima podijelio Davor Seljan, izaslanik sportaša Zagrebačke nadbiskupije. Posebnu medalju dobila je Marija Kozarić i to za vjerno navijanje za igrače URIHO-a kroz dugi niz godina.
 
- Sve lige u sklopu Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije imaju i svoje uskrsne turnire. Tako i stolni tenis. Zadovoljni smo ovim turnirom. URIHO je naš stalni suradnik u ovoj ligi. Do ove sezone Katolička stolnoteniska liga igrala se po ligaški i u župama i u zajednicama. Ove sezone ova liga se igra turnirski. Prije ovog turnira bio je Božićni turnir koji se održao u Borovju. Želja nam je krenuti opet na ligaški sistem. Vrijeme će pokazati što i kako dalje - rekao je Davor Seljan, vanjski suradnik Pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije.
 
Jadranka Blagus, predsjednica STKI-a URIHO te dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom, nadodala je kako je ovo posljednji turnir pred Državno prvenstvo u stolnom tenisu u Vinkovcima.
 
- Bit će još lagani treninzi do prvog travnja. Nadam se da smo spremni po deveti put za redom obraniti titulu najboljih. Vjerujem u naše stolnotenisače i stolnotenisačice te sam posebno ponosna na njih, kao i na njihove trenere. Ovaj puta u Vinkovce ide 45 igrača iz URIHO-a, s time da kategorija 11 ide u neograničenom broju, budući im je to jedini turnir u godini, a redovito idu na treninge – kazala je predsjednica STKI-a URIHO.
 
Poručila je kako su najmasovnija ekipa sportaša u Hrvatskoj. Iskazala je zahvalnost ustanovi URIHO i ravnatelju Josipu Držaiću što im je omogućio da sudjeluju na Državnom prvenstvu te što ima osjećaja prema osobama s invaliditetom.
 
- Prošle godine posvetili smo natjecanje Marku Damjanoviću, zato jer je bio bolestan. Mislili smo ove godine da ga nećemo nikome posvećivati, međutim u međuvremenu je preminuo jedan od najboljih stolnotenisača, Samuel Balent, u 24. godini. Tako da će prvo mjesto biti posvećeno samo njemu – zaključila je Jadanka Blagus.

 

Da biste komentirali, prijavite se.