Zlatko Dalić postao najbolji trener Europe!

Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao, skromno je rekao Dalić.
Autor: 24sata.hr/Laudato/K.P. Photo: Marko Prpic/PIXSELL nedjelja, 11. studenog 2018. u 09:16

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić osvojio je nagradu za najboljeg trenera Europe po izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera (AEFCA). Dalić je priznanje dobio na 39 simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je između ostaloga i gostovao kao predavač.

- Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh - rekao je Dalić pa dodao:

- Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije zapitao sam se ‘zašto ne uspijevamo u tome?’ i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh.

Kao i mnogo puta do sada, Dalić nije preuzeo zasluge nego ih je pripisao momčadi. I kapetanu Luki Modriću.

- Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao.

- Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo - zaključio je.

 

Da biste komentirali, prijavite se.