Australski biskupi pozvali na molitvu za kišu

Državni hidrometeorološki zavod u Australiji ocijenio je da je riječ o jednoj od najgorih suša u posljednjih više od 100 godina.
Autor: ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R. Photo: ika.hkm.hr srijeda, 23. listopada 2019. u 15:56

Katolička Crkva u Australiji proglasila je studeni mjesecom molitve za žrtve teške suše i za kišu. U priopćenju objavljenom u srijedu 23. listopada biskupi ističu da vjerske, karitativne i državne organizacije pružaju važnu pomoć. No, u katoličkom kontekstu molitva ima važnu ulogu u suočavanju s tim izazovom, rekao je biskup Columba Macbeth Green, čija je Biskupija Wilcannia-Forbes posebno pogođena posljedicama dugotrajne suše.

- U doba suše kao što je ova koju proživljavamo, trebali bismo moliti za kišu kao dar Božji koji ima snagu utažiti žeđ isušene zemlje i dati nadu brojnim obeshrabrenima - rekao je biskup.

Od početka 2017. bazen Murray-Darling i sjever Novoga Južnog Walesa, Queensland i australski jug trpe posljedice jake suše, osobito požare. Biskupija Wilcannia-Forbes, koja se prostire polovicom savezne države Novi Južni Wales posebno je pogođena. Biskupija obuhvaća i dio najvećega australskoga riječnoga sliva Murray-Darling, ujedno i najplodnije regije na jugoistoku kontinenta. Pogođeni su ne samo poljoprivrednici već i gradovi, kojima je ugrožena opskrba vodom.

 

Da biste komentirali, prijavite se.