Čudo koje je 'natjeralo' papu Franju na kanonizaciju Johna Newmana

Čudo Melisse Villalobos iz Chicaga pomoglo je pri odluci za kanonizaciju kardinala.
Autor: Laudato/D.R. Photo: Catholicregister petak, 05. srpnja 2019. u 15:32

Opće je poznato da u postupku proglašenja svetim nekog blaženika mora postojati nekoliko priznatih čuda po njegovu zagovoru. Jedno od takvih koje je pomoglo pri odluci za kanonizaciju kardinala Johna Henryja Newmana jest čudo Melisse Villalobos iz Chicaga.

- Moj je muž jednom donio nekoliko svetih sličica sa slikom kardinala Newmana. Ja sam jednu stavila u našu sobu i jednu u obiteljsku sobu. Svaki put kad bi prolazila pored sličice izmolila bi kratku molitvu za obitelj, a s vremenom sam mu se počela moliti sve češće - prepričava Villalobos, inače majka sedmero djece.

Njene molitve uslišale su se u svibnju 2013. godine kada je počela krvariti u prvom tromjesečju trudnoće. Tad je imala četvero djece, a posljednja trudnoća završila je spontanim pobačajem.

- Bila sam na ultrazvuku i doktor mi je rekao da je posteljica djelomično odvojena od maternice, tako da je u posteljici postojala rupa kroz koju je tekla krv - ispričala je.

To je dovelo do hematoma koji je bio dva i pol puta veći od djeteta. Zbog toga je trebala ležati i odmarati, a s četvero djece i mužem koji je radio to se činilo nemogućim. Da stvar bude gora, doktor je rekao da Melissina trudnoća vjerojatno neće izdržati do kraja ili će biti prisiljena na uranjeni porod.

- U to vrijeme moj je muž trebao ići na poslovni put. Jutro kad je otišao probudila sam se u krevetu prepunom krvi. Nisam htjela nazvati hitnu pomoć jer nisam znala tko će čuvati djecu ako me odvedu u bolnicu - rekla je.

Melissa je odlučila napraviti svojoj djeci doručak, a onda se pokušala popeti uzaskale

- Počela sam krvariti još više, a od slabosti sam se srušila u kupaonici. Tad sam htjela nazvati hitnu pomoć, ali nisam imala mobitel. Nadala sam se da će me netko od djece naći, a nisam se htjela zaderati jer sam znala da će naprezanje izazvati veće krvarenje - rekla je Melissa.

Međutim, vladala je tišina. Djeca su bila mirna. Razmišljajući o boli i nerođenom djetetu te zabrinuta zbog tišine djece zavapila je molitvom.

- Tad sam rekla: 'Kardinale Newman, molim te učini da krvarenje prestane!' To su bile moje riječi. I čim sam ih izgovorila krvarenje je prestalo. Vidjevši da je krv prestala zahvalila sam mu, a onda je miris ruža ispunio kupaonicu. Bio je to najljepši miris ruža! - istaknula je Melissa.

To popodne Melissino ozdravljenje potvrđeno je ultrazvukom. Doktor joj je rekao da je sve u redu i da je rupa u posteljici nestala. Pola godine kasnije rodila se mala Gemma, živa i potpun zdrava.

Melissa je izjavila da je čekala rođenje djeteta kako bi prijavila doživljeno čudo. Nadbiskupija u Chicagu provela je istraživanje te potom proslijedila slučaj Vatikanu, koji je čudo priznao 13. veljače ove godine.

- Izlječena sam posredovanjem Newmana kako bi mogla nastaviti običan život, ali u isto vrijeme i posvećena njemu, a osobito Bogu i Crkvi - rekla je Melissa.

 

Da biste komentirali, prijavite se.