[FOTO] Humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu u Stadlerovu 'Egiptu'

Kako nekada, tako i danas sestre Služavke Maloga Isusa majčinskom brigom skrbe za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Stadlerovu dječjem Egiptu.
Autor: nedjelja.ba/Laudato/J.B. Photo: nedjelja.ba srijeda, 28. studenog 2018. u 11:10

Humanitarni koncert i prodajna izložba pod geslom sluge Božjega Josipa Stadlera 'Živjela djeca velika i mala' održan je 27. studenoga u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije.

Ovaj 14. po redu humanitarni događaj organizirale su Sestre služavke Maloga Isusa, Provincija Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije te Stadlerova dječjeg doma Egipat s misijom školovanja štićenika toga doma, to jest djece bez prikladne roditeljske skrbi, tako da su sva prikupljena sredstva namijenjena u tu svrhu.

Nazočnima se obratila i s. M. Maria – Ana Kustura, provincijalna glavarica. Pozdravivši nazočne zahvalila se izvođačima te nazočnima koji su došli pogledati koncert i potaknula ih da daju svoj prilog za Stadlerov Egipat. Glazbeni program otpočeo je nastupom Zbora djece vrtića Egipat , a nastavio izvedbama Zbora djece i sestara  Stadlerova dječjeg doma Egipat. Potom su nastupili Vlado Kudić i Goran Totić, VIS  Speranza iz župe Prozor te Mješovita pjevačka skupina Veseli Šokci iz župe Brodsko Vinogorje. Događaju su bili nazočni vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar te predstavnici crkvenoga, kulturnoga te političkog života u Sarajevu i BiH.

Poslije koncerta uslijedila je izložba u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Sestre Služavke Malog Isusa pripremile su skupa s Prijateljima Malog Isusa i dobročiniteljima štandove s raznim rukotvorinama i domaćim proizvodima. Bogata ponuda rezultirala je i velikom potražnjom te su mnogi obavili kupnju u cilju pomoći djeci Egipta.
 
Prvi Vrhbosanski nadbiskup sluga Božji Josip Stadler, nakon što je 1898. osnovao Betlehem, 1899. osniva ustanovu Zavod Egipat za zaštitu, odgoj i obrazovanje siromašne i nezbrinute djece te ga povjerava sestrama Služavkama Maloga Isusa (SMI). Djeca ostaju u zavodu dok ne nauče sama priskrbiti za život, a mogu ostati i dulje ako žele.

Svoj dar možete uplatiti i na transakcijski račun kod:
PRIVREDNE BANKE SARAJEVO d.d. Sarajevo
1011040071882903
SWIFT: PBSCBA22
IBAN: BA391011040071882903

 

Da biste komentirali, prijavite se.