Koncert duhovne glazbe u sarajevskom svetištu sv. Antuna

Prvi put nastupio je samostanski bend mladih ''El Shaddai'' što u prijevodu sa hebrejskog znači ''Svemogući Bog'' a gosti su bili članovi Tamburaškog orkestra ''Lira''.
Autor: svantosarajevo.org/Laudato/D.T. Photo: svantosarajevo.org/Laudato srijeda, 19. travnja 2017. u 09:51

U poznatom sarajevskom svetištu na Bistriku održan je u utorak, 18. travnja, nakon zavjetne svete mise u čast sv. Anti, uskrsni koncert.

Želeći podijeliti radost ovog blagdana, fra Danijel Rajić, voditelj rada s mladima na Bistriku, organizirao je koncert na kojem je po prvi put nastupio samostanski bend mladih ''El Shaddai'' što u prijevodu sa hebrejskog znači ''Svemogući Bog'' a gosti su bili članovi Tamburaškog orkestra ''Lira''. Voditelji programa, Sanja Bakula i Darko Trogrlić, pozdravili su sve prisutne u punoj crkvi sv. Ante i ukratko predstavili izvođače koncerta.

Bend ''El Shaddai'' otvorio je koncert sa istoimenom pjesmom njihovog naziva benda, a zatim su otpjevali još sedam radosnih i slavljeničkih uskrsnih duhovnih šansona. Nakon toga uslijedio je nastup Tamburačkog orkestra na čijem reportoaru su bile kompozicije klasične glazbe i pučkih pjesama u izvedbi solista: Ivana Miloševića, Ane Bošnjak, Katarine Tvrtković i Filipa Milošević.

Nakon koncerta bila je pripremljena zakuska i druženje na kojem je održano i natjecanje za najljepše našarano uskrsno jaje, a nagradu je osvojila Marija Suton.

Da biste komentirali, prijavite se.