Pater Luis Dri, redovnik po uzoru na padre Pia i Leopolda Mandića

Ovaj skromni kapucin živi u Buenos Airesu, a djeluje u svetištu Naše Gospe od Pompeja, a u narodu je poznat kao ''svećenika koji je uvijek u ispovjedaonici''.
Autor: radiovaticana.va/Laudato/D.T. Photo: omv-misericordia.com/Laudato četvrtak, 20. travnja 2017. u 09:18

Kapucin pater Luis Dri, sunarodnjak pape Franje čak i po talijanskim korijenima, postao je poznat upravo po Papinim riječima koje mu je posvetio u više navrata. 

Papa Franjo posljednji put ga je spomenuo 2. ožujka, na početku korizme, kada je rimskim župnicima darovao knjigu naslovljenu ''Ne boj se oprostit, koju je napisao pater Luis, u kojoj piše o svojim iskustvima.

Ovaj skromni kapucin živi u Buenos Airesu, a djeluje u svetištu Naše Gospe od Pompeja, a u narodu je poznat kao ''svećenika koji je uvijek u ispovjedaonici''. Rođen je dan nakon pape emeritusa Benedikta 16.

Što se tiče pohvala koje mu je uputio papa Franjo, pater Luís je rekao kako misli da ih nije zaslužio.

- Sve je započelo kada je on ovdje bio kardinal. Razgovarali smo nekoliko puta, i otada je povjerenje među nama sve više rasla – napomenuo je.

Naglasio je da nije po ničemu posebna osoba niti je nešto posebno školovan te da postoji velik broj njegovih kolega koji su bili bolji na studiju teologije. njegova škola bio jedino život.

- Ispovijedam svakoga dana, i cijeli dan, kao pater Pio u San Giovanni Rotondu i pater Leopold u Padovi. Od Pape sam naučio jezik gesta kada primim nekog pokajnika poljubim mu ruke, jer želim da osjeti da ga prihvaćam, slušam i pratim – napomenuo je pater Luis.

Prisjetio se i trenutaka kada je upoznao papu Franju, tada nadbiskupa u Buenos Airesu.

- Papu Bergoglia sam upoznao 2000. godine, kada je došao u ovo svetište u prigodi posvete oltara. Kao uvijek, došao je autobusom, nitko ga nikada nije vidio u taxiju. I toga dana ga nismo mogli pronaći, po običaju, bio je u kapeli gdje se molio Gospi.

Prokomentirao je i činjenicu da se Papa često nalazi na udaru kritika.

- Znam da ga mnogi kritiziraju, ja tada mislim na Isusa i na brojne koji ga nisu voljeli – rekao je pater Luis.

Ovaj 90-godišnji kapucin, 70 godina je u kapucinskom redu a 64 svećenik, potječe iz vrlo brojne obitelji u kojoj je rođeno 10 braće i sestara, od kojih je njih devetoro Bogu posvetilo svoj život. Braća su svi kapucini, a sestre su Kćeri samilosti.

 
Da biste komentirali, prijavite se.