U Rimu će se održati svjetski susret ministranata

Pod geslom 'Traži mir i slijedi ga' u Rimu će se od 30. srpnja do 3. kolovoza održati svjetski susret ministranata za koji se prijavilo 60 tisuća ministranata.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: pixabay.com utorak, 10. srpnja 2018. u 17:48

Šezdeset tisuća ministranata okupit će se u Rimu na svom godišnjem međunarodnom hodočašću koje će se održati od 30. srpnja do 3. kolovoza, objavila je agencija SIR. Glavna tema hodočašća je 'Traži mir i slijedi ga' a za tu prigodu je priređena i himna na različitim jezicima. Susret kao i svake godine priređuje CIM (Coetus internationalis ministrantium), međunarodno udruženje osnovano 1960. godine, koje okuplja biskupijske voditelje i osobe uključene u pastoral ministranata.

Zajednička točka susreta bit će posebna audijencija kod pape Franje u utorak 31. srpnja u 18 sati, čemu će prethoditi molitveno slavlje. U srijedu srijedu 1. kolovoza, počevši od 18 sati, na tri stotine mjesta u Rimu okupit će se grupe ministranata, na svakome mjestu ministranti iz po tri različite biskupije. „Politička previranja koja se događaju posljednjih mjeseci i godina u svijetu, pokazala su da poglavito mladi Europe moraju iskusiti također na osobnoj razini veze i zajedničke vrijednosti u cilju zajedničkog izgrađivanja budućnosti", objašnjavaju organizatori.

U povodu hodočašća pokrenuta je aplikacija 'goRome' i otvoren posebni YouTube kanal na kojem će razne grupe moći objavljivati video uratke u kojima će iznositi svoja iskustva sa susreta

 

Da biste komentirali, prijavite se.