Vatikan

Papi pokazali janjad od čije će se vune tkati paliji

Palij je jedna vrpca od tkanine, satkane od bijele vune, a ukrašena je sa šest križeva od crne svile, koju Papa i metropoliti nose oko vrata.
21. siječnja 2017.

Papa Franjo: 'Trebamo nadvladati sebični mentalitet stalnog osuđivanja'

Trebamo nadvladati sebični mentalitet zakonoznanaca koji uvijek osuđuju – upozorio je papa Franjo na jučerašnjoj misi u Domu svete Marte, 20. siječnja. Počevši od prvog misnog čitanja, Papa je promišljao kako novi savez, koji Bog s nama sklapa u Isusu Kristu, obnavlja naše srce i mijenja naš mentalitet.
21. siječnja 2017.

Papa: Kada Bog Isusu privlači ljude u srcu se vodi rat

Kršćanski život je borba, prepustimo Isusu da nas privuče – potaknuo je Papa u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta.
21. siječnja 2017.

Papa Franjo primio članove finskog ekumenskog izaslanstva

Teološki dijalog nužan je za pomirenje i predstavlja važan aspekt na putu prema punom i vidljivom jedinstvu kršćana – jedna je od poruka pape Franje članovima finskog ekumenskog izaslanstva.
19. siječnja 2017.

Papa: Neka nam Gospodin pomogne shvatiti vezu između molitve i nade

Papa Franjo je na današnjoj općoj audijenciji u dvorani Pavla VI. nastavio svoje kateheze o kršćanskoj nadi. Cjelovit prijevod teksta Papine kateheze možete pročitati u nastavku:
20. siječnja 2017.

PAPINO PISMO MLADIMA - "Kompas" za nadolazeću biskupsku sinodu 2018. g.

Papino pismo mladima povodom predstavljanja Pripremnoga dokumenta za XV. Redovito zasjedanje Biskupske sinode (Listopad, 2018. g.).
18. siječnja 2017.

Budite hrabri, a ne 'parkirani' kršćani

Usidreni u nadi i sposobni izdržati u mračnim trenucima – tim riječima je papa Franjo u utorak 17. siječnja na misi u Domu sveta Marta potaknuo prisutne vjernike.
17. siječnja 2017.

Papa: Kršćani svojim životom trebaju svjedočiti Isusa Krista

U propovijedi na svetoj misi u župi Sveta Maria Setteville- u Guidoniji, Papa je komentirao misno evanđelje koje govori o Ivanovu svjedočenju Isusa.
16. siječnja 2017.

Papa primio Predsjednika Gvineje

U ponedjeljak 16. siječnja, Papa je u audijenciju primio profesora Alphu Condéa, predsjednika Republike Gvineje s Pratnjom, koji se nakon toga susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s Državama.
16. siječnja 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 2813)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva