Adventska duhovna obnova svećenika Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima

U povodu početka adventa, svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima imali su u subotu, 1. prosinca, u 'Domu sv. Nikole Tavelića' sestara Služavki Maloga Isusa u Grottaferrati, duhovnu obnovu koju je predvodio duhovnik Zavoda pater Mihály Szentmártoni.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA srijeda, 05. prosinca 2018. u 09:11

Po dolasku u Grottaferratu svećenici su, zajedno s vicerektorom don Markom Đurinom, posjetili generalnu kuću Školskih sestara franjevki Krista Kralja. Nakon upoznavanja s poviješću i aktivnostima družbe svećenici su se uputili u kuću sestara Služavki Maloga Isusa. Prije početka duhovne obnove mons. Milan Simčić, svećenik Riječke nadbiskupije, u kratkom je predavanju opisao djelatnost i prilike svećenika koji su uz pomoć Božje providnosti kupili tu kuću 1959. godine, da bi u njoj nastavili poslanje i karitativnu aktivnost bratovštine Sv. Jeronima, u pomaganju hrvatskim izbjeglicama nakon Drugoga svjetskoga rata, koja se zbog političkih prilika morala iseliti iz Zavoda sv. Jeronima, prenosi Vatican News.

Duhovnik je potom održao nagovor na temu euharistije, nakon kojega je slavljena Misa koju je predslavio nadbiskup Martin Vidović, apostolski nuncij. Prigodnu je propovijed održao pater Szentmártoni. Potaknut čitanjima iz Apokalipse te Evanđeljem, koji govore o Gospodinovom ponovnom dolasku, duhovnik je posebno istaknuo milost koju primamo u svetoj ispovijedi te da sve ono što na zemlji budemo ispovjedili neće nas se pitati na posljednjem sudu.

Uz svećenike članove Zavoda, na duhovnoj su obnovi sudjelovali i mons. Juraj Batelja, postulator kauze blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik Apostolske nuncijature pri Europskoj uniji u Bruxellesu, časne sestre milosrdnice i djelatnice Zavoda.

 

Da biste komentirali, prijavite se.