Jutros je preminuo Vincent Lambert

Osoblje je bolnice 2. srpnja prekinulo dovod hrane i vode, nakon duge pravne bitke koja je poprimila međunarodne dimenzije.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: Vatican Media četvrtak, 11. srpnja 2019. u 14:38

Jutros je u Reihmsu preminuo Vincent Lambert francuski kvadriplegičar koji je više od deset godina bio u vegetativnom stanju. Njemu je, kako piše Vatican News, osoblje bolnice 2. srpnja ponovno prekinulo dovod hrane i vode, nakon duge pravne bitke koja je poprimila međunarodne dimenzije.

- Primili smo s tugom vijest o smrti Vincenta Lamberta. Molimo Gospodina da ga primi u svoj dom i izražavamo blizinu njegovim dragima i svima onima koji su ga sve do kraja dvorili s ljubavlju i predanošću. Podsjećamo i ponovno potvrđujemo riječi Svetoga Oca o ovom bolnom događaju: 'Bog je jedini gospodar života od početka do njegova prirodnog svršetka i dužnost nam je uvijek štititi ga i ne podleći kulturi odbacivanja' - stoji u izjavi koju je uputio privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Papinska akademija za život je u tweetu povodom ove tužne vijesti napisala kako je Lambertova smrt 'poraz za naše čovječanstvo', piše IKA.
 

Da biste komentirali, prijavite se.