Papa Franjo: Svi smo grešnici, ali želimo tako ići naprijed služeći Gospodinu

Na kraju korizmenih duhovnih vježbi održanih u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, papa Franjo je zahvalio opatu Gianniju za razmatranja kojima je proteklih dana vodio njega i članove Rimske kurije
Autor: vaticannews.va/Laudato/J.B. Photo: vaticannews.va petak, 15. ožujka 2019. u 18:24

- Želio bih Ti zahvaliti, brate Bernardo, za Tvoju pomoć ovih dana - riječi su zahvale koje je papa Franjo upravio opatu Bernardu Francescu Mariji Gianniju, poglavaru opatije San Miniato al Monte u Firenci, na završetku duhovnih vježbi za Papu i članove Rimske kurije, koje su se od nedjelje održavale u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, nedaleko od Rima.

Papa je kazao kako ga se dojmio njegov rad kako bi ih, kao što je to učinila Riječ, uveo u čovječnost; kako bi shvatili da je Bog uvijek prisutan u čovječnosti.

- To je prvi put učinio u potpunom utjelovljenju Riječi, ali On je prisutan i u tragovima koje ostavlja u ljudima - rekao je Papa.

Potaknuo je sve da nastave ići tim putem koji je u razmatranjima ocrtao otac Bernardo.

- Hvala Ti što si nam govorio o sjećanju, toj deuteronomskoj dimenziji koju zaboravljamo; o nadi, radu i strpljenju, upravljajući nas na put kako bismo imali sjećanje budućnosti koje nas uvijek vodi naprijed - napomenuo je Sveti Otac.

Papa je potom rekao da je tih dana mnogo mislio na pastoralnu konstituciju o Crkvi 'Gaudium et Spes', na taj – kako je rekao – saborski dokument koji i danas nailazi na otpor.

- U nekim sam Te trenutcima vidio hrabroga poput saborskih otaca kada su potpisivali taj dokument. Hvala Ti, moli se za sve nas, svi smo grešnici, ali želimo tako ići naprijed služeći Gospodinu - rekao je papa Franjo te posebne pozdrave poslao redovnicima u opatiji San Miniato al Monte.

 

Da biste komentirali, prijavite se.