Papa Franjo inicijativi ''40 dana za život'': 'Nema važnijeg od ovog djela, budite ustrajni!'

Duhovnik Inicijative za Hrvatsku p. Marko Glogović poklonio je u ime Inicijative Papi sliku Duše Kristove, pobožnosti koju mole borci za Život.
Autor: 40 dana za život - Hrvatska/Laudato/M.P. Photo: 40 dana za život - Hrvatska srijeda, 12. travnja 2017. u 18:47

Na Trgu svetog Petra pri općoj audijenciji papa Franjo susreo se s članovima ''Inicijative 40 dana za život – Hrvatska'', s majkom Daliom, kojoj je Inicijativa pomogla da izabere Život i njezinom kćerkom Nikom. Djevojčicu je Papa poljubio u čelo i blagoslovio.

Duhovnik Inicijative za Hrvatsku p. Marko Glogović poklonio je u ime Inicijative Papi sliku Duše Kristove, pobožnosti koju mole borci za Život. Nacionalni voditelj Ante Čaljkušić rekao je Svetom Ocu kako je prisutnost ispred bolnica spasila velik broj života te mu poklonio ''dragocjena stopala'', simbol pro-life pokreta u svijetu, koji prikazuje stopala djeteta starog 10 tjedana.

Papa Franjo ih je ohrabrio svojom vjerom da rade najbolje moguće djelo.

- Spasite što je više moguće života! Ohrabrujem vas i blagoslivljam svakim blagoslovom. Nema važnijeg od ovog djela, budite ustrajni i puno, puno molite! Hvala vam što činite Božje stvari danas! Papa je uz vas! Molite puno za mene – rekao im je.

Nacionalna koordinatorica Inicijative Petra Tišljarić zamolila je Svetog Oca da blagoslovi prisutne, njihov rad te krunu Gospe Fatimske. Položivši ruke na njihove glave, Papa ih je blagoslovio.

U Inicijativi posebno će pamtiti Papine završne riječi: 'Borite se, borite se, borite se!'

 

Da biste komentirali, prijavite se.