Papa poziva na molitvu za sastanak u Asizu

Prije početka današnje opće audijencije kod Pape u Vatikanu, Sveti Otac pozvao je hodočasnike na molitvu za sutrašnji susret u Asizu.
srijeda, 26. listopada 2011. u 00:00
Prije početka današnje opće audijencije kod Pape u Vatikanu, Sveti Otac pozvao je hodočasnike na molitvu za sutrašnji susret u Asizu. „Molim vas da me pratite svojom molitvom na sutrašnjem putovanju u Asiz. Tim putovanjem proslavit ćemo dan promišljanja, dijaloga i molitve za mir i pravdu u svijetu“, poručio je Benedikt XVI.
 
Tom prilikom je izrazio nadu da će ovo hodočašće za istinu i mir pomoći da koračamo zajedno prema Bogu, prenijela je Vatikanska izvještajna agencija (Vatican Inofrmation Service, VIS).
 
Nakon audijencije, Sveti Otac obratio se mladima, bolesnima i mladencima: „Neka vam primjer sv. Franje Asiškog, nad čijim ću se grobom pomoliti sutra, daje potporu, dragi mladi, u vašem svakodnevnom obvezivanju Kristu.“ „Neka vas hrabri, dragi bolesni i nemoćni, primjer Isusove muke i patnje i neka vama pomogne, a, vas, dragi mladenci, kako bi vaše obitelji postale mjesto stalnog susreta s Bogom“.  
 
Izvor: VIS
Da biste komentirali, prijavite se.