Papa pozvao na borbu protiv internetskoga nasilja

Pogledajte video-poruku koju je papa Franjo uputio mladima protiv "cyber-bullyinga".
Autor: IKA/Laudato/L.G. Photo: flickr.com subota, 22. lipnja 2019. u 11:12
U sklopu Online maratona Papinske zaklade „Scholas Occurentes" protiv cyber-bullyinga papa Franjo uputio video-poruku mladima. Kampanju su podržale brojne tvrtke i ustanove, među njima i Google i Microsoft.

Pozivajući mlade na borbu protiv cyber-mobbinga, papa Franjo ističe da onaj koji zlostavlja druge to čini da bi se sam osjećao važnim, prenosi IKA. Papa je istaknuo i da mladi trebaju biti jedni drugima pomoć, a jedini razlog da se drugoga pogleda s visoka jest da mu se pomogne ustati.

- Svatko mora pronaći vlastiti identitet bez maltretiranja drugoga. Iz toga će nastati jaka zajednica koja će omogućiti otkrivanje vlastitoga identiteta - upozorio je Papa i pozvao mlade na dijalog u kojem će se istinski međusobno poslušati.
 
Internetsko nasilje ili cyber-bullyinig jedan je od novijih oblika međuvršnjačkog nasilja koje se širi preko društvenih mreža. Prema podacima zaklade „Scholas Occurentes“, 30 posto mladih izjasnilo se žrtvama internetskoga zlostavljanja, a 82 posto njih mobbing je doživjelo u školi.
Obrazovnu zakladu „Scholas Occurentes“ osnovao je Papa još kao nadbiskup Buenos Airesa. Nakon što je izabran za papu, Sveta Stolica priznala je zakladu kao "papinsku". Danas promiče obrazovanje u 190 zemalja svijeta kroz nove tehnologije, sport i umjetnost, osobito među najpotrebitijima. Unatoč svojim brojnim aktivnostima i terminima, papa Franjo i dalje joj posvećuje mnogo vremena.
 Da biste komentirali, prijavite se.