Papa pozvao na borbu protiv sramotnog zlostavljanja žena

Povodom Dana za život koji se 16. lipnja obilježava u Engleskoj i Walesu, papa Franjo je potaknuo na borbu protiv svakog oblika zlostavljanja.
Autor: vaticannews.va/Laudato/M.Đ. Photo: pixabay.com utorak, 11. lipnja 2019. u 10:53

Papa Franjo je pozvao da se zbog sramotnog zlostavljanja, kojem su žene ponekad podvrgnute, povećaju svi napori u svrhu potpore najranjivije braće i sestara i da se poveća zauzimanje u borbi protiv svakog oblika iskorištavanja. Papa je upozorio na odgovornost u širenju dobre vijesti da je svaki ljudski život vrlo lijep i svet te da je on plemenit poziv, navodi Vatican News. Također je ohrabrio sve koji se trude promicati kulturu života. Papa Franjo je to uputio u poruci, koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, povodom obilježavanja Dana za život u Engleskoj i Walesu, 16. lipnja.

Agencija SIR je, kako piše Vatican News, podsjetila da je ove godine Dan za život posvećen kućnom zlostavljanju. Svaka četvrta žena i otprilike svaki šesti muškarac trpi u životu zbog kućnog zlostavljanja- stoji u priopćenju Engleske biskupske konferencije. U Engleskoj su svakog tjedna dvije žene žrtve ubojstva koje počine njihovi sadašnji ili bivši partneri. U prigodi ovogodišnjeg Dana za život pokrenuta je kampanja senzibiliziranja čiji je cilj pozvati crkve da se suoče s tim velikim moralnim i društvenim problemom.

Biskup John Sherrington, koji je odgovoran za Dan za život u Engleskoj i Walesu, istaknuo je da su statistički podaci uznemirujući i da nas pozivaju na suzbijanje zla kućnog zlostavljanja.

- Prečesto vlastiti dom postaje mjesto trpljenja, straha i izoliranosti. Naš je cilj da svatko, tko je podvrgnut zlostavljanju, osjeti da može imati pouzdanja i potražiti pomoć unutar Crkve- rekao je biskup Sherrington.

 

Da biste komentirali, prijavite se.