Čekao je 75 godina da se ponovo susretne s ljubavi svog života

Da je „ljubav jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob“ (Pj 8,9) pokazuje nevjerojatna priča dvoje zaljubljenih koji su se susreli nakon 75 godina.
Autor: aleteia.org/Laudato/D.R Photo: inside edition/youtube.com srijeda, 10. srpnja 2019. u 15:58

Kara Troy Robbins je američki veteran koji je u proljeće 1944. godine na europskom tlu sudjelovao u Drugom svjetskom ratu. Bio je među tisućama 'sretnika' koji su preživjeli napad na Normandiju, za mnoge prekretnicu najvećeg rata u povijesti.

No i rat ponekad piše druge priče, poput Robbinsove. Dok je boravio u gradu Brieyu u istočnoj Francuskoj, Robbins je upoznao tada 18-godišnju Jeannine Ganaye. Zaljubili su se, ali se Robbins dva mjeseca nakon morao vratiti u Sjedinjene Američke Države. Pošto nije bio u mogućnosti vratiti se u Francusku, uspomena na Jeannine bila je samo njena slika koju mu je poklonila.

Robbins, koji je tada imao 24 godine, oženio se i osnovao obitelj s drugom osobom, a uskoro je i Jeannine sklopila brak. Nitko nije ni slutio da će se 75 godina kasnije ponovo susresti licem u lice.
Naime, ove godine Robbins je sudjelovao u 75-godišnjoj obljetnici Dana D u Francuskoj. Sa sobom je ponio Jeanninu sliku te ju je pokazao pri davanju izjave za francusku televiziju. Francuski novinari odlučili su potražiti 'njegovu' Jeannine, a kad su otkrili da je živa odlučili su ih ponovo 'spojiti'.

- Uvijek sam mislila da ćeš se vratiti - rekla mu je Jeannine u dirljivom susretu.

Oboje su udovci, ali nikad nisu zaboravili jedno drugo i vrijeme koje su proveli zajedno. Zanimljivo je da je Jeannine s njim pričala na engleskom jeziku jer je davno naučila osnove jezika u nadi da će se Robbins vratiti.

- Uvijek sam te volio. Nikad nisi otišla iz mog srca - kazao joj je emotivni Robbins.
 

Da biste komentirali, prijavite se.